Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2021 11:19

Fenerbahçe, Giresunspor'u 2-1 mağlup etti

Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, evinde Giresunspor'u konuk etti. Sarı-lacivertliler, Ferdi Kadıoğlu ve Mesut Özil'in golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Giresunspor'un tek sayısı Doukara'dan geldi. Bu galibiyetle Fenerbahçe puanını 13'e yükseltirken, Giresunspor 1 puanda kaldı. Karadeniz temsilcisi 6. haftada ill golünü Fenerbahçe'ye attı. Ayrıca Mesut Özil, Fenerbahçe formasıyla Kadıköy'de ilk golünü kaydetti.

Fenerbahçe, Giresunspor'u 2-1 mağlup etti
fenerbahçe,futbol,süper lig,maç

Süper Lig'in 6. haftasında konuk ettiği GZT Giresunspor'u 2-1 yenen Fenerbahçe, rakiplerinin puan kaybettiği haftayı 3 puanla kapattı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, 3. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle öne geçti. Kalan bölümde her iki takımda ataklar bulurken, misafir takım 40. dakikada Balde ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı ve ilk yarı 1-0 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle sona erdi.

Giresunspor'un baskısıyla başlayan 2. yarıda yapılan oyuncu değişiklikleriyle toparlanan sarı-lacivertliler, 64. dakikada Mesut Özil'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Maçın 85. dakikasında GZT Giresunspor'da Doukara ceza sahasının dışından şık bir vuruşla topu ağlara gönderse de kalan bölümde gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, şampiyonluk yolundaki rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un puan kaybettiği haftada 3 puan aldı ve puanını 13'e yükseltti.

FERDİ KADIOĞLU'NUN 2. GOLÜ

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, bu sezon ligde 2. golünü kaydetti. Teknik direktör Vitor Pereira'nın gelişiyle oynatılan 3-4-3 sisteminde sol kanatta görev alan ve gösterdiği performansla güven veren 21 yaşındaki oyuncu, golleriyle takımına katkı veriyor. Süper Lig'de Altay ile deplasmanda oynanan mücadelede takımını öne geçiren Ferdi, Giresunspor karşısında da henüz 3. dakikada takımının ilk golünü attı. Ferdi, bu golle ligdeki 2. golünü kaydetti.

MESUT GOLLERİNE DEVAM ETTİ

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil, bu sezon resmi maçlarda 3. golünü attı. Sarı-lacivertli futbolcu, takımının bu sezonki ilk golünü 1-0 kazanılan Adana Demirspor maçında kaydetmişti. UEFA Avrupa Ligi'nde 1-1 berabere tamamlanan Eintracht Frankfurt maçında da takımının tek golünü atan Mesut, Giresunspor'u da boş geçmedi. Mesut, 64. dakikada takımının 2. golünü atmaya başardı.

GOL PASLARI YENİLERDEN

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Diego Rossi ve Mergim Berisha, Giresunspor'a karşı atılan gollerin paslarını verdi. Rossi, Ferdi Kadıoğlu'nun attığı ilk golün, Berisha ise Mesut'un 2. golünde son pası veren isimler oldu.

CRESPO İLK KEZ SAHADA

Süper Lig’in. 6. Haftasında oynanan Fenerbahçe - Giresunspor mücadelesinde sarı-lacivertlilerin yeni transferi Miguel Crespo ilk kez sahada yer aldı. Portekiz’in Estoril Praia takımından Fenerbahçe’ye transfer olan Portekizli orta saha oyuncusu, ligde Sivasspor ve Başakşehir maçlarında kadroda yer almış ancak Teknik Direktör Pereira tarafından şans verilmemişti. Crespo, Giresunspor maçında Mert Hakan Yandaş’ın yerine müsabakanın ikinci yarısının başında oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe, Giresunspor'u 2-1 mağlup etti

KADIKÖY’DE ISITICI ALEV ALDI

Süper Lig’de oynanan Fenerbahçe-Giresunspor mücadelesinin 20. dakikasında tribünlerde yer alan bir ısıtıcı alev aldı. Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Giresunspor arasında Kadıköy’de oynanan müsabakada statta ilginç anlar yaşandı. Karşılaşmanın 20. dakikasında Fenerium üst tribününde yer alan ısıtıcılardan bir tanesi bir anda alev aldı ve yanan parçalar zemine doğru düşmeye başladı. Isıtıcıdaki alev daha sonra stat görevlilerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Fenerbahçe, Giresunspor'u 2-1 mağlup etti

PEREİRA'DAN 6 DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 6. haftasında GZT Giresunspor'u konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, ligde son oynadıkları Medipol Başakşehir maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 4 değişikliğe gitti. Portekizli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Max Meyer'in yerine Mert Hakan Yandaş'a, Muhammed Gümüşkaya'nın yerine Mesut Özil'e, Mergim Berisha'nın yerine Enner Valencia'ya ve Dimitris Pelkas'ın yerine Diego Rossi'ye şans verdi. Pereira, GZT Giresunspor karşısında kalede Altay Bayındır'ı görevlendirirken, savunma üçlüsünü Serdar Aziz, Kim Min-jae ve Attila Szalai'den oluşturdu.

Orta sahada Luiz Gustavo'nun yanında Mert Hakan Yandaş'a şans veren Pereira, kanatlarda Bright Osayi-Samuel ile Ferdi Kadıoğlu'nu oynattı. Pereira'nın hücumdaki üçlüsünde ise Diego Rossi, Mesut Özil ve Enner Valencia yer aldı. Fenerbahçe'de Berke Özer, Ertuğrul Çetin, Max Meyer, Mergim Berisha, Dimitris Pelkas, Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler, Miguel Crespo, Filip Novak ve Burak Kapacak ise yedek kulübesinde forma bekledi.

PEREİRA'DAN FRANKFURT 11'İ

Teknik direktör Vitor Pereira, GZT Giresunspor'a karşı UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt ile deplasmanda oynadıkları kadroyu sahaya sürdü. Pereira, söz konusu karşılaşmada rakibiyle berabere kalan ve oynadığı oyunla takdir toplayan kadrosunda değişikliğe gitmedi.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Fenerbahçe, GZT Giresunspor karşısında 6 futbolcusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci, Nazım Sangare, Marcel Tisserand ve Jose Sosa'nın yanı sıra sakatlıkları sona eren ancak hazır olmayan Miha Zajc ile Serdar Dursun, Giresunspor karşısında forma giymedi.

MERT HAKAN İLK KEZ 11'DE

Fenerbahçe'nin tecrübeli orta sahası Mert Hakan Yandaş, bu sezon ligde ilk kez ilk 11'de forma giydi. Ligde şu ana dek Altay ve Medipol Başakşehir deplasmanlarında sonradan oyuna giren Mert Hakan, Avrupa'da ise Eintracht Frankfurt'a karşı ilk 11'de başlamıştı.

Fenerbahçe, Giresunspor'u 2-1 mağlup etti

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağdan Rossi'nin ortasında arka direkte topa dokunan Ferdi Kadıoğlu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

20. dakikada yapılan ortada Balde, meşin yuvarlağı Traore'nin önüne indirdi. Bu oyuncunun ceza sahası dışından şutunda, top üstten dışarı gitti.

22. dakikada solda topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, ceza sahası içinde uygun durumdaki Valencia'yı gördü. Valencia'nın şutunda, top yandan dışarı çıktı.

29. dakikada sağdan Zeki Yavru'nun ortasında ön direkte müsait durumda Balde'nin şutunda, top direk dibinden dışarı gitti.

33. dakikada topla ceza sahasına giren Mesut Özil'in şık pasında, uygun durumda topla buluşan Rossi'nin şutunda top kalecide kaldı.

39. dakikada GZT Giresunspor penaltı kazandı. Sağdan ceza sahasına giren Diabate'nin ortasında meşin yuvarlak Mert Hakan Yandaş'ın koluna çarpınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 40. dakikada topun başına geçen Balde'nin şutunda, top direkten oyun alanına döndü.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

48. dakikada sağda topla buluşan ve rakibinden sıyrılan Valencia'nın ortasında, altıpasta Mesut Özil topa dokunamadı ve meşin yuvarlak auta gitti.

64. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Savunmanın kaleciye geri pasında araya giren Berisha, kazandığı topu ceza sahası içinde bulunan Mesut Özil'e aktardı. Mesut, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

85. dakikada GZT Giresunspor farkı 1'e indirdi. Sol tarafta topla buluşan Doukara'nın ceza alanı dışından çaprazdan sert vuruşunda, top filelerle buluştu: 2-1.

Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...