Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2021 07:33

Fenerbahçe'de ikinci Pereira dönemi bitti: İşte yeni teknik direktör adayları

Fenerbahçe’de beklenen oldu. Yönetim Vitor Pereira’nın sözleşmesini feshetti. Portekizli teknik adamın yerine gelecek en büyük aday ise bir dönem Beşiktaş’ı da çalıştıran Hırvat Slaven Bilic. Bilic ile anlaşma sağlanamazsa Karagümrük'le yollarını ayıran Francesco Farioli ismi de gündemde tutuluyor.

Fenerbahçe'de ikinci Pereira dönemi bitti: İşte yeni teknik direktör adayları
fenerbahçe,vitor pereira,francesco farioli,slaven bilic

Fenerbahçe’deki ikinci dönemine, 'Yarım kalan işimi tamamlamaya geldim' iddiasıyla başlayan Vitor Pereira ligin ilk yarısını bile bitiremedi. Pereira'dan boşalan koltuğun en büyük adayı Slaven Bilic ise gün sayıyor. 

BEŞİKTAŞ DERBİSİ SONUNU GETİRDİ

Fenerbahçe'de ikinci Vitor Pereira dönemi bitti. 'Yarım kalan işimi tamamlamaya geldim' iddiasıyla görevine başlayan Portekizli çalıştırıcı ligin ilk yarısını bile bitiremedi. Daha önce de kopmanın eşiğine gelen, 13. haftada deplasmandaki G.Saray galibiyetiyle koltuğunda kalabilen Portekizli çalıştırıcı, Kadıköy'deki Beşiktaş beraberliğiyle birlikte zirvenin 14 puan gerisine düşünce görevine son verildi. İlk dönemindeki gibi takımına ısrarla 'üçlü' savunma oynatan Pereira ligde çıktığı 17 maçta 8 galibiyet, 5 mağlubiyet, 4 beraberlik aldı, 28 puan topladı.

ANLAŞMA YOK, GÖNDERİLDİ

Avrupa Ligi'nde de başarısız olan Fenerbahçe, Konferans Ligi'nin yolunu tutarken, Pereira'nın, "Aranızda bu Avrupa Ligi'ni kazanacağımıza inanan var mı?" sözleri büyük tepki topladı. Öte yandan sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamadaki ayrıntı dikkat çekiciydi. Resmî site duyurusunda, 'Pereira ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığı' belirtilse de, KAP'a yapılan açıklamada 'sözleşmenin feshedildiği' ifadeleri dikkat çekti. Bir süredir yönetimle ayrılık pazarlıkları yaptığı iddia edilen Pereira 'görevine son verildiği' için ileriye dönük 1,5 yıllık alacağını ve primlerini de tahsil edecek

KOÇ BİZZAT SÖYLEDİ

Yönetim kurulu toplantısından sonra Başkan Ali Koç ve beraberindeki yöneticiler Samandıra’ya gitti. Karagümrük maçının antrenmanı için Pereira sahadaydı. Antrenman sonrası Ali Koç aldıkları kararı Portekizli çalıştırıcıya bizzat kendisi iletti.

BAŞKAN SINIFTA KALDI

Ali Koç başkanlığında geçen dört sene Fenerbahçe için hayal kırıklıklarıyla dolu. Her sezon bir başka rakibin şampiyonluğun gören Koç, Galatasaray, Başakşehir, Beşiktaş derken şimdi de Trabzonspor’un zaferini izlemeye hazırlanıyor. Koç görev sürecinde sadece iki derbi zaferi gördü.

KOLTUĞA EN BÜYÜK ADAY: BİLİC GÜN SAYIYOR

Fenerbahçe'de Pereira’nın yerine en büyük aday Slaven Bilic. Avrupa’ya dönmek isteyen Hırvat teknik adamın ay sonunda Çin ekibi Beijing Guoan’la yollarını ayırması bekleniyor. Sarı lacivertli kulüple ile prensipte anlaşan Bilic’in takımın bütün maçlarını izlediği ve rapor hazırladığı belirtiliyor. Karagümrük'le yollarını ayıran Francesco Farioli ismi de gündemde tutuluyor. F.Bahçe'de takımın başında devre arasına kadar Tahir Karapınar olacak.

Fenerbahçe'de ikinci Pereira dönemi bitti: İşte yeni teknik direktör adaylarıHırvat teknik direktör Slaven Bilic

5,5 AYDA BİR HOCA

F.Bahçe'de 3 haziran 2018 tarihinde Başkan olan Ali koç tam sekiz teknik direktörle çalıştı. Sırasıyla Phillip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Zeki Murat, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve Vitor Pereira görev yaptı. Koç, 3,5 yıllık sürede ortalama her 5,5 ayda bir hoca değiştirdi.

TARAFTAR ALİ KOÇ’U HEDEFE KOYDU

Buz gibi havada, yurdun dört bir yanından koşup Beşiktaş derbisine gelen taraftarların maç coşkusu, son düdükle birlikte öfke patlamasına dönüştü. Üç sezondur bütün olumsuzluklara rağmen sesini çıkarmayan sarı lacivertli taraftarlar, “Ali Koç istifa” diye haykırırken, tribünler karıştı, patlamış mısırlar, megafonlar havada uçuşan yumruklara karıştı.

KONGRE SESLERİ

Işıklar söndürülse de tribünü uzun süre terk etmeyen taraftarlar, stat dışında da protestolarına devam etti. Derbinin son düdüğünün ardından sosyal medyada bir saat içinde 45 bin “Ali Koç istifa” tweet’i atıldı. Sarı lacivertli kulislerde Başkan'ın olağanüstü kongre kararı alacağına dair iddialar yüksek sesle konuşuluyor. Koç bu yolla güven tazelemek istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...