Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2022 18:26

Fenerbahçe'de ilginç istatistik! 28 maça 28 farklı ilk 11...

Son dakika Fenerbahçe haberi: Sarı-lacivertliler, sezon başında Vitor Pereira'yı takımın başına getirse de Portekizli hoca istikrarsız bir form grafiği ile bekleneni veremedi. Bir türlü ideal bir 11 bulamayan Fenerbahçe, 28 farklı maça 28 farklı ilk 11 ile çıktı.

Fenerbahçe'de ilginç istatistik! 28 maça 28 farklı ilk 11...
Fenerbahçe,Vitor Pereira

Sezonun ilk yarısında beklentilerin uzağında kalan Fenerbahçe'de süreç, teknik direktör Vitor Pereira ile yolların ayrılmasına kadar varırken, sarı-lacivertlilerde en çok tartışılan konu ise kadro istikrarsızlığı oldu.

Formsuzluk, sakatlık, ceza, virüs derken Fenerbahçe tam 28 maça 28 farklı on birle çıktı. Ligde 19, Avrupa'da 8, Türkiye Kupası'nda 1 maç yapan sarı lacivertliler, lig bazında maç başına ilk on birde en az bir değişiklik yaparken, bu rakam Avrupa'da en az iki olarak istatistiklere yansıdı. Genel tabloda ise bir maçtan diğerine ilk on birdeki değişiklik sayısının 8'i bulduğu oldu.

SİSTEM KARMAŞASI!

Bu durum takımın tüm kurgularındaki değişikliğin habercisi olurken, Fenerbahçe'nin en istikrarlısı bölgesi kaleydi. Altay 15 maç görev yaparken, sakatlanan arkadaşından kaleyi devralan Berke 13 karşılaşmada forma giydi.

Fenerbahçe, üç kulvardaki 28 karşılaşmada 4 farklı formasyonla mücadele etti. Sarı-lacivertliler, 22 maça 3-4-3 formatında başlarken, üç mücadeleye 4-3-2-1 dizilişiyle çıktı. Son iki karşılaşmada 4-1-4-1'e dönen Fenerbahçe, bir kere de 4-3-3'ü tercih etti. Pereira'nın üçlü savunması hocanın vedasıyla yerini tamamen dörtlü defansa bıraktı.

EN İSTİKRARLI BÖLGE SAVUNMA

Fenerbahçe'nin savunma bloğu 22 maçta üçlü, altı maçta dörtlü kuruldu. Tam 15 farklı defans grubu, 17 farklı şekilde görev yaparken, en çok Tisserand-Kim-Szalai üçlüsü tercih edildi. Bu oyuncular tam 7 maç bir arada oynarken, genel klasmanda hiç üst üste sahne alamadı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, orta saha 22 maçta dörtlü oynarken, üç maça çift, iki maça tek ön liberoyla çıkıldı. Sadece bir defa üçlü orta saha kuruldu. En çok Osayi, Mert Hakan, Gustavo, Ferdi dörtlüsü bir arada oynadı. Ancak bu da devamlılık sağlamadı.

HÜCUM HATTI SÜREKLİ DEĞİŞTİ

İstikrarsızlıktan en çok nasiplenen bölge ise hücum hattı oldu. Fenerbahçe 28 karşılaşmanın 23'üne üçlü hücum bloğuyla başladı. Üç maçta üçlü hücum önünde tek golcü, iki maçta da dörtlü hücum önünde tek golcü denemesi yapıldı. Hücum hattında 24 farklı tercih, 27 değişik şekilde kullandı. En çok bir arada başlama imkânı bulanlar Mesut, Valencia, Rossi oldu. Savunmadan Nazım, Szalai ve Novak orta sahada, orta sahadan, Osayi, Gustavo, Ferdi defansta görev yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...