Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 08:06

Fenerbahçe'de stoper bolluğu

Fenerbahçe’de Ali Koç döneminin geleneği stoper transferleri devam ediyor. Koç döneminde her transfer döneminde stoper takviyesi yaptı. Savunmasında istikrarı sağlayamayan sarı lacivertliler Caulker ve genç Emir’den sonra Güney Koreli Min-Jae Kim’i de aldı. Böylece şu an kadrodaki stoper sayısı dokuza ulaştı

Fenerbahçe'de stoper bolluğu
fenerbahçe,süper lig,transfer,Min-Jae Kim

Yeni sezonu eski teknik direktörü Vitor Pereira yönetiminde açan ve şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe transferde oldukça hareketli günler geçirirken, yapılan hamleler de dikkat çekiyor. Portekizli teknik adamın imzasından önce Alanyaspor ile sözleşmesi sona eren İngiliz stoper Steven Caulker ile anlaşan ve bu transferin Pereira'nın bilgisi dâhilinde gerçekleştirdiğini belirten sarı-lacivertli takım son olarak Güney Koreli stoper Min-Jae Kim'i kadroya kattı ve stoper konusundaki geleneğine yeni halkalar ekledi.

KORELİ VAN DİJK!

Boyuna göre oldukça hızlı ve güçlü bir stoper olarak dikkat çeken Min-Jae Kim, ‘Koreli van Dijk’ lakabıyla tanınıyor. Ara transfer döneminde van Dijk'in sakatlanması sonrası ismi Liverpool ile de anılan yıldız oyuncu Tottenham ile imza aşamasına gelse de bu transfer gerçekleşmemişti. Topla orta saha çizgisine dek çıkmayı seven ve oyun kurmaktan çekinmeyen 24 yaşındaki savunmacı, büyük bir olasılıkla Vitor Pereira'nın üçlü savunma sisteminde defansın merkezinde yer alacak. Attila Szalai de sol stopere geçecek.   

Fenerbahçe'de stoper bolluğu

STOPER BOLLUĞU

Ali Koç'un döneminde istisnasız her transfer döneminde stoper transferi yapan Fenerbahçe’de şu anki savunma oyuncusu sayısı 9. Attila Szalai, Sadık Çiftpınar, Serdar Aziz, Zanka, Mauricio Lemos ve Marcel Tisserand ve Steven Caulker’e Emir ve Min-jae Kim de eklendi. Bu isimlerden Sadık kadro dışı.

ALİ KOÇ DÖNEMİ STOPERLERİ

FUTBOLCU BONSERVİS

-Diego Reyes: Bedelsiz
-Serdar Aziz: Bedelsiz
-Sadık Çiftpınar: 750 bin avro
-Zanka: 2 milyon avro
-Adil Rami: Bedelsiz
-Simon Falette: Kiralık
-Tisserand: 4 milyon avro
-Lemos: 1,5 milyon avro
-Attila Szalai: 2 milyon avro
-Steven Caulker: Bedelsiz
-Min-Jae Kim: -
-Emir Ortakaya: Barış Alıcı (takas)

FENERBAHÇE’İN ÖZEL SINAVI

Süper Lig'in ilk haftasında Adana Demirspor'a konuk olacak olan Fenerbahçe, son hazırlık maçında bugün yeni takımı Giresunspor'a konuk olacak. Çotanak Spor Kompleksinde oynanacak karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. Vitor Pereira'nın karşılaşmaya ideal 11'iyle başlaması bekleniyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...