Tgrt Haber
22 Kasım 2021 17:33

Fırtına durdurulamıyor! Maç Sonucu: Trabzonspor 3-0 Gaziantep FK

Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde namağlup lider Trabzonspor, evinde Gaziantep FK'yı 3-0 mağlup etti. Fırtına Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçerek liderliğini sürdürdü. Bordo-mavililere galibiyeti getiren goller Abdülkadir Ömür, Djaniny ve Cornelius'dan geldi.

Fırtına durdurulamıyor! Maç Sonucu: Trabzonspor 3-0 Gaziantep FK
trabzonspor,süper lig,gaziantep FK,futbol,maç

Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde namağlup lider Trabzonspor, evinde Gaziantep FK'yı 3-0 mağlup etti. Fırtına Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçerek liderliğini sürdürdü. Bordo-mavililere galibiyeti getiren goller Abdülkadir Ömür, Djaniny ve Cornelius'dan geldi. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 33 yaptı ve en yakın rakibinin 7 puan önünde liderliğini sürdürdü. Gaziantep FK ise 15 puanda kaldı.

Trabzonspor, Süper Lig'deki galibiyet serisini 6 maça yükseltti.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada konuk takımın sol taraftan kullandığı köşe atışında, iyi yükselen Ertuğrul Ersoy'un kafa vuruşunda, Edgar çizgi önünde topu kafayla çıkardı.

14. dakikada Nwakaeme'nin pasında ceza alanına giren Djaniny'in şutunda, savunmaya çarpan top az farkla kornere gitti.

19. dakikada Trabzonspor golü buldu. Abdülkadir Ömür, sağ taraftan taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest atışta orta-şut karışımı bir vuruş yaptı. Direkt kaleye yönelen meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-0

42. dakikada bordo-mavili ekip, farkı 2'ye çıkardı. Nwakaeme'nin pasında savunmanın arkasına sarkan ve topla buluşan Djaniny, kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Meşin yuvarlak, filelere gitti: 2-0

45. dakikada Trabzonspor, skoru 3-0'a taşıdı. Ev sahibi ekibin ani gelişen atağında, Djaniny'in pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Cornelius, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, bordo-mavili takımın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

60. dakikada ceza alanına doğru hareketlenen Nwakaeme'nin sert şutunda, kaleci Günay Güvenç tehlikeyi önledi.

62. dakikada Kitsiou'nun ceza alanı sağ çaprazından sert şutunda, kaleci Arda Akbulut'u geçen top direğe çarparak auta çıktı.

64. dakikada Doğan Erdoğan'ın ortasında son olarak yakın mesafeden Ertuğrul Ersoy'un dokunduğu top, yan direkten döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

76. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Djaniny'in kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Günay, tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. dakikada Maxim'in soldan kullandığı köşe vuruşunda direkt kaleye yönelen top üst direğe çarparak auta çıktı.

Trabzonspor, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

TRABZONSPOR'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantep FK'yi konuk eden Trabzonspor, ligde en son Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmanın 11'ine göre 4 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, kart cezalısı Uğurcan Çakır'ın yerine kalede Arda Akbulut'a, savunmada Hüseyin Türkmen'in yerine cezasını tamamlayıp takıma dönen Edgar'a, orta sahada sakatlığı bulunan Hamsik'in yerine Siopis'e, Bakasetas'ın yokluğunda Cornelius'a görev verdi.

Cezalı Uğurcan'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Hüseyin, Hamsik, Bakasetas, Gervinho, Koita ve Abdulkadir Parmak, kadroda yer almadı.

ERCE, ISINIRKEN SAKATLANDI

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'ın yokluğunde esame listesine yazılan Erce Kardeşler, ısınırken sakatlandı. Sağ ayak arka adalesini tutarak sahayı terk eden Erce Kardeşler'in yerine kaleye Arda Akbulut geçti. Yedek kaleci olarak da Muhammet Taha Tepe kadroya dahil edildi. Arda, en son 13 Şubat 2020'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanılan kupa karşılaşmasında forma giymişti. Bordo-mavili futbolcu, 648 gün sonra takımının kalesini korudu.

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'ın yokluğunda kaptanlık bandını Abdülkadir Ömür taktı.

PERES KADRODA

Ligin 9. haftasındaki Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlanan sağ bek Bruno Peres, tedavisinin ardından 3 maç sonra takıma döndü. Teknik direktör Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçı kadrosuna dahil ettiği Peres'i yedek kulübesinde oturturken, sağ bekte yine Dorukhan'a görev verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...