Tgrt Haber
07 Ocak 2022 21:50

Fırtına ikinci yarıya galibiyetle başladı! Maç sonucu: Trabzonspor 1-0 Yeni Malatyaspor

Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresi Trabzonspor-Yeni Malatyaspor maçı ile start aldı. Devreye 7 puan farkla lider giren bordo-mavililer ikinci yarıya galibiyetle başladı. Fırtına, Yeni Malatyaspor'u Corneulis'un golüyle 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Fırtına ikinci yarıya galibiyetle başladı! Maç sonucu: Trabzonspor 1-0 Yeni Malatyaspor
Süper Lig,Trabzonspor,Yeni Malatyaspor

Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresi Trabzonspor-Yeni Malatyaspor maçı ile start aldı. Devreye 7 puan farkla lider giren bordo-mavililer ikinci yarıya galibiyetle başladı. Fırtına, Yeni Malatyaspor'u Corneulis'un golüyle 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Bu sonuçla liderliğini sürdüren Trabzonspor puanını 49'a yükseltti ve maç fazlasıyla 2. sıradaki Konyaspor'la puan farkını 10'a çıkardı. Yeni Malatyaspor ise 15 puanla son sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada Bakesatas'ın kullandığı serbest vuruşta, baraja da temas eden top üst direğe çarparak kornere çıktı.

23. dakikada Trabzonspor öne geçti. Nwakame'nin soldan ortasında, altı pas çizgisine yakın noktadan Cornelius dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

29. dakikada Aabid'in soldan ortasına Awuku'nun kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

31. dakikada Nwakaeme'nin şık pasına hareketlenen Abdülkadir Ömür'ün aşırtma vuruşunda, kaleci Ertaç Özbir'i geçen top üsten auta çıktı.

45+3. Yeni Malatyaspor, önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Soldan çalımlarla çizgiye inen Mounir'in kale önüne çevirdiği topa yakın mesafeden Kubilay Kanatsızkuş'un vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

Trabzonspor, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 üstün kapattı.

56. dakikada Abdülkadir Ömür'ün sağdan ortasına ceza alanı içinde Cornelius'un kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

61. dakikada Bakasetas'ın kullandığı serbest atışta kaleci Ertaç Özbir'den dönen topu Hüseyin Türkmen tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak savunmadan döndü.

75. dakikada Hamsik'in sağdan ortasına ceza alanı içinde Dorukhan Toköz'ün kafa vuruşunda, top üsten auta çıktı.

78. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Nwakame'nin şutunda kaleci Ertaç Özbir'den dönen topu Hamsik tamamladı. Bir kez daha Ertaç'dan dönen topu Cornelius filelere gönderdi ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

Kalan bölümde her iki takımın da çabaları gol getirmedi ve Trabzonspor karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

FIRTINA'DA 6 EKSİK

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u konuk eden Trabzonspor'da 6 oyuncu, sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmadı.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Vitor Hugo, Trondsen, Serkan Asan ve Djaniny'nin yanı sıra, sezonu kapatan Edgar ile Gervinho kadroda yer almadı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, sakat oyuncular ve Afrika Kupası'na giden oyuncuların yokluğunda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısına beklenen 11 ile çıktı. Stoperde Hüseyin Türkmen, Denswil ikilisini birlikte görevlendiren Avcı, sol bekte ise yeniden İsmail Köybaşı'yı sahaya sürdü.

NWAKAEME 11'DE

Trabzonspor'un ligin 16. haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan Nijeryalı oyuncusu Nwakaeme, tedavisinin tamamlanması sonrası tekrar takımdaki yerini aldı.

Ligde Atakaş Hatayspor, Altay ve Medipol Başakşehir, kupada da Beypiliç Boluspor olmak üzere son 4 resmi karşılaşmada forma giyemeyen Nwakame, sakatlığını geride bırakarak formasına kavuştu.

VİSCA TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Trabzonspor'un yeni transferi Edin Visca, Yeni Malatyaspor ile oynanan karşılaşmayı tribünden takip etti.

Boşnak oyuncu maç öncesinde sık sık cep telefonuyla taraftarları görüntüledi.

Bordo-mavili takım ile devre arasında sözleşme imzalayan Jean Evrard Kouassi ise Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele etmek için Fildişi Sahili Milli Takımı kadrosunda yer alıyor.

Ara transfer döneminde kendisine kulüp bulması için izin verilen Abdulkadir Parmak da Yeni Malatyaspor maçının kadrosuna alınmadı. Oyuncunun son antrenman öncesi takım arkadaşlarıyla vedalaştığı öğrenildi.

Trabzonspor taraftarları, Malatyaspor ile oynanan maça yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin çok büyük bir bölümü dolarken, 30 bin civarında taraftar maçı takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...