Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2022 14:11

Beşiktaş'tan Aaron Boupendza bombası! Teklif ortaya çıktı...

Son dakika Beşiktaş transfer haberi: Michy Batshuayi, Kenan Karaman ve Cyle Larin’den istediği verimi alamayan Beşiktaş, gözünü Süper Lig'in geçen sezonki gol kralı Aaron Boupendza'ya dikti. Siyah-beyazlı yönetim, Al Arabi forması giyen 25 yaşındaki Gabonlu forvet için harekete geçti.

Beşiktaş'tan Aaron Boupendza bombası! Teklif ortaya çıktı...
​Beşiktaş,Aaron Boupendza

Gol yollarında sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılar, kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına hız verdi. İlk yarıda golcülerden faydalanamayan, Batshuayi'den verim alamayan, Larin ile sözleşme yenileme görüşmelerinde tıkanan Beşiktaş, forvet takviyesi için rotayı tanıdık bir isme çevirdi. Kartal'ı hedefindeki ismin Hatayspor forması giyen Aaron Boupendza olduğu öğrenildi. Siyah-beyazlılar Al Arabi'ye transfer olan 25 yaşındaki Gabonlu forvet için düğmeye bastı.

KİRALIK HAMLESİ

Fenerbahçe'nin de transfer listesinde olan, Süper Lig'in geçen sezonki gol kralı Boupendza, Al Arabi'de mutsuz olduğu için ayrılmaya sıcak bakıyor. 4.2 milyon euro'ya transfer olduğu Al Arabi'de merkez değil kanat forvet olarak görev yapan ve bu nedenle istediği performansı sergileyemeyen Boupendza, yeniden gollerine devam edebileceği bir takımda forma giymek istiyor. Gabonlu forvetin sezon sonuna kadar kiralanması düşünülüyor. Şu an Katar ekibi Al Arabi'de forma giyen 25 yaşındaki Gabonlu'nun menajeriyle bir kez daha temasa geçildiği bildirildi.

AARON BOUPENDZA KİMDİR?

Tam adı Aaron Salem Boupendza olan Gabonlu oyuncu, 7 Ağustos 1996 tarihinde Gabon'un Moanda kentinde dünyaya geldi.

Futbola kendi ülkesinin takımı olan CF Mounana'da başlayan Aaron Salem Boupendza, 2016 yılında Bordeaux takımının alt yapısına alındı. Pau FC, Ajaccio, Tours FC, CD Feirense takımlarında kiralık oynadıktan sonra takımına geri döndü. 2020 Ağustos ayında sözleşmesi fesh edilen Boupendza, Hatayspor ile anlaşarak takıma katıldı. 

İlk etapta yedek olarak maçlara başlayan Gabonlu oyuncu, attığı gollerle kısa sürede teknik heyeti etkilemeyi başardı. Şubat ayına kadar 23 maça çıkan Boupendza, 18 gol atarak ligin gol krallığı tablosunun zirvesine yerleşti.

Santrafor mevkisinde forma giyen 1,80 boyundaki Boupendza, sol ve sağ kanatta da görev alabiliyor. Sol ayağına hakim olan oyuncu, stili ile Lacazette ve Adriano'ya benzetiliyor.

110 resmi maça çıkıp 45 gol, 7 asist üretti. Boupendza'nın Gabon Milli Takımı'nda da 23 maçta 4 golü bulunuyor. Boupendza, geçen sezon Hatayspor formasıyla Süper Lig'de çıktığı 36 karşılaşmada 22 golle 'kral' olduktan sonra gittiği Katar Ligi'nde forma giydiği 10 resmi mücadelede rakip fileleri sadece 3 kez havalandırabildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...