Tgrt Haber
29 May 2022 18:15 - Güncelleme : 29 May 2022 21:02

Fransa'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi yaşanan "kaos" tartışmalara neden oldu!

Dün, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin düzenlendiği Paris'te maç öncesi yaşanan "kaos" ortamı, 2024 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Fransa'nın bu organizasyonun üstesinden kalkıp kalkamayacağı hakkında soru işaretine yol açtı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Anadolu Ajansı | TGRT Haber
Fransa'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi yaşanan "kaos" tartışmalara neden oldu!
Şampiyonlar Ligi,Paris,Real Madrid,Liverpool
Başkente yakın Stade de France'da dün düzenlenen maç öncesinde, stadın etrafındaki "kaos" ortamı yerel basının gündemine otururken, uluslararası basında da etkinliğin organizasyonunun "fiyasko" olduğu yorumu yankı buldu.

Organizasyon "yetersizliğinin" gözle görünür olduğu stadın etrafında, güvenlik güçleri ve stadın güvenlik personeli toplu şekilde stada girmeye çalışan kalabalık taraftarla başa çıkmakta zorluk çekti.

"İzdiham" sahnelerinin yaşandığı maç öncesinde taraftarlar, ezilme tehlikesi geçirdi.

Taraftar ve güvenlik güçleri arasında sinirler gerilirken, UEFA bünyesinde çalışan personel arada kalırken, bazı taraftarların hakaretlerinin hedefi oldu.

Polis, taraftarlara karşı zaman zaman biber gazı kullandı, bundan çocuk taraftarlar da etkilendi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1530634212742778895

Bazı biletsiz taraftarlar, stadın etrafındaki çitleri tırmanarak güvenliği aşıp içeri girerken, bileti olan taraftarların bir kısmı ise maçın ilk yarısının sonlarına doğru stada girebildi.

Ciddi internet sorunlarının yaşandığı stadın etrafında çok sayıda hırsızlık olayları vuku buldu.

Maç için 6 bin 800 polis ve jandarma görevlendirilirken, yerel basındaki bilgilere göre 100'den fazla taraftar hafif yaralandı, onlarca kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter'dan yaptığı açıklamada, biletsiz veya sahte biletli binlerce İngiliz "taraftarın" stadın girişlerini zorladığını belirtti.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1530631813747572738

FRANSA 2024 YAZ OLİMPİYATLARI'NA HAZIR MI?

Stadın etrafında yaşanan olaylar, "ciddi güvenlik zafiyeti oluştuğu" yorumlarını birlikte getirirken, 2024 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Fransa'nın, bu organizasyonun üstesinden kalkıp kalkamayacağı akıllarda soru işaretine yol açtı.

LCİ kanalına konuşan aşırı sağcı Marine Le Pen, dünkü görüntülere atfen "aşağılanmış hissettiğini" dile getirerek, tüm dünyanın Fransa'nın olayların sarpa sarmadığı büyük etkinlikler düzenleyemediğini gördüğünü vurguladı.

BFMTV'ye konuşan aşırı solcu Jean-Luc Melenchon ise maçta yaşanan olayları "endişe verici" olarak nitelendirerek, bunun Fransa'nın olimpiyatlar gibi etkinler için hazır olmadığının bir göstergesi olduğuna dikkati çekti.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1530631689797607424

İNGİLTERE'DEN SORUŞTURMA TALEBİ

İngiltere Kültür, Medya ve Spor Bakanı Nadine Dorries, UEFA'dan Liverpool ile Real Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi finalinin gecikmesine neden olan Paris'teki olaylarla ilgili soruşturma başlatmasını istedi.

Dorries, Liverpool taraftarlarının stada girişleriyle ilgili görüntüler ve anlattıklarının derinden endişe verici olduğunu belirtti.

Binlerce bilet sahibinin takımlarını desteklemek için Paris'e gittiğini kaydeden Dorries, "UEFA'yı, stadyum personeli, Fransız Polisi, Fransa Futbol Federasyonu, Merseyside Polisi ve Liverpool Futbol Kulübü ile koordinasyon içinde neyin yanlış gittiğine dair resmi bir soruşturma başlatmaya çağırıyorum. Yaşananları anlamak ve bu olaylardan ders çıkarmak, herkesin çıkarına." ifadesini kullandı.

İngiltere'nin Kuzey İrlanda'dan Sorumlu Bakanı Brandon Lewis, Fransız polisinin Liverpool taraftarlarına karşı "agresif bir tutum" sergilediğini ve bunun "endişe verici" olduğunu söyledi.

Liverpool defans oyuncusu Andrew Robertson, stada girişlerin "iyi organize edilmediğini" ve birçok oyuncunun aileleri ve arkadaşlarının olayların içinde kaldığını belirtti.

Maç öncesi Fransız polisi, aralarında yaşlılar ve çocukların da olduğu taraftarlara karşı biber gazı kullanmıştı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, biletsiz veya sahte biletli binlerce İngiliz taraftarın zorla içeri girmeye çalıştığını öne sürerek, suçu taraftarlara atmıştı.

Olaylar nedeniyle geç başlayan maçı Real Madrid 1-0 kazanmıştı.

Fransa'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi yaşanan

DEV FİNAL 3 KEZ ERTELENDİ! PARİS SINIFTA KALDI!

Fransa'nın Stade de France Stadyumu'ndaki Liverpool ile Real Madrid'in karşı karşıya geldiği final mücadelesi futbolseverlerin yoğunluktan stada ulaşamaması nedeniyle üç kez ertelendi. Paris'te bazı taraftarlar, demir korkuluklardan tırmanarak finalin oynandığı Stade de France'a girdi. Stat çevresinde oluşan yoğunluğa Fransız polisler biber gazıyla müdahale etti.

TSİ 22.00'de başlaması gereken mücadele ilk olarak 22.15, ardından 22.30 ve daha sonra da 22.36'da başladı.

Tüm dünyada ekran başına kilitlenen milyarlarca taraftar bu duruma isyan etti.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1530583529356251136

FATİH TERİM'DEN ELEŞTİRİ: BİZ DAHA İYİ YAPARIZ!

Dev finalin yorumcusu Fatih Terim, Paris'te organizasyon eksikliğini eleştirirken Türkiye hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

Terim açıklamasında, ''Hayatım boyunca böyle bir şeye rastlamadım, görmedim. Bizim ülkemiz organizasyon olarak çok çok ileride. Biz bu organizasyonu çok güzel yaparız. Son anda yine vazgeçmezlerse. Çok daha güzel yaptık daha önce." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı | TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...