Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2023 22:37 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 22:43

Galatasaray, Avrupa'da da zirvede!

Spor Toto Süper Lig’de en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde lider olan Galatasaray, Avrupa'da da zirveyi kimseye bırakmadı. Sarı-kırmızılı ekip Barcelona ve Juventus gibi devleri geride bıraktı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Yeni Şafak
Galatasaray, Avrupa'da da zirvede!
Spor Toto Süper Lig,Okan Buruk,Galatasaray,Avrupa,Arsenal,Barcelona,Juventus,Bayern Münih

Spor Toto Süper Lig’de en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde lider olan Galatasaray, son 10 karşılaşmada topladığı 28 puanla 10 büyük ligde bu alanda zirveye yerleşti.

CİMBOM 94 GÜNDÜR YENİLMİYOR!

Okan Buruk yönetiminde müthiş bir çıkış yakalayan Galatasaray, Süper Lig'de 94 gündür yenilmiyor. En son 15 Ekim 2022'de deplasmanda Kayserispor'a 2-1 boyun eğen Cimbom, sonraki 10 maçta ise alkış toplayan bir performansa imza attı. Galatasaray, ezeli rakipleri Beşiktaş (2-1) ve Fenerbahçe (3-0) zaferleri de dahil olmak üzere bu süreçte 9 galibiyet-1 beraberlik aldı. En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin önünde 4 puan farkla zirveye kurulan Aslan'ın ayak sesleri Avrupa'dan duyuluyor.

DEVLERİ GERİDE BIRAKTI!

Son 10 maçta 28 puan toplayan sarı-kırmızılılar, bu formuyla 10 büyük ligde Avrupa'nın en iyi takımı olma başarısı gösterdi. Galatasaray'ı; Genk (27), Napoli (27), Arsenal (26), Barcelona (25), Juventus (25) ve Bayern Münih (24) takip etti. Rakip ağları 28 kez havalandıran ve kalesinde 7 gol gören Aslan, bu alanın en iyi 4. takımı olurken, +21 averajla da yine 4. sırada kendine yer buldu.

9 FUTBOLCUDAN 28 GOL

10 maçlık performansta Galatasaray'da 9 futbolcu, 28 gol attı. İcardi'nin 6 golle öncülük ettiği tabloda, Kerem 5; Gomis 4 defa fileleri buldu. Mata ve Mertens 3'er gol atarken, Barış Alper 2 kez rakip kaleyi avladı. Abdülkerim, Oliveira ve Emre Taşdemir de 1 gol buldu. İki golü de rakipler kendi kalesine gönderdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, oyun içinde yaptığı hamlelerin karşılığını 7 gol-4 asistle aldı. Gomis sonradan girip 3 gol atarken, Barış Alper 2 kez fileleri sarstı. Mata ve Icardi de 1 golle katkı verdi.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...