Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Kasım 2021 13:58

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu: Derbi öncesi öne çıkan detaylar

Türkiye’nin nefesini tutup beklediği Galatasaray-Fenerbahçe derbisi pazar günü Türk Telekom Arena’da oynanacak. Dev derbi öncesi iki teknik adamın şampiyonluk yolundaki bu kritik virajda uygulayacağı taktikleri ve sahaya çıkacaklara 11’ler netleşmeye başladı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu: Derbi öncesi öne çıkan detaylar
Fenerbahçe,Galatasaray,Derbi

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu. Bu dev derbi 21 Kasım Pazar günü saat 19.00’da Türk Telekom Nef Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.
Zirvenin uzağında kalan Galatasaray ile Fenerbahçe maçını Halil Umut Meler yönetecek. Zorlu maç öncesi Fatih Terim ve Vitor Pereira’nın maçta nasıl bir taktik uygulayacağı belli olmaya başladı.

“BU TİP MÜCADELELER ÖNCE KAFADA KAZANILIR”

Sık sık yaptığı toplantılarda oyuncularına kazanmaktan başka bir ihtimali aklınıza getirmeyin diyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, “Bu tip mücadeleler önce kafada kazanılır. Taktiğimiz, planımız hazır. Çok sıkı çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Maçın gidişatı ne olursa olsun, taktik disiplinden kopmadan, hata yapmadan devam edeceğiz ve üç puanı alan taraf biz olacağız. Buna benzer maçları bu sene Lazio, Marsilya, Lokomotiv Moskova karşısında verdik. Galibiyete ben inanıyorum, siz de inanın” diyerek motive ediyor.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu: Derbi öncesi öne çıkan detaylar
(Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim)

Ligde 4 kez fileleri sarsan ve sarı-kırmızılıların en golcü ismi olan Mostafa Mohamed de ön planda. Geçen sezon sarı-lacivertlileri Kadıköy'de yıkarak taraftarın gönlünde taht kuran Mısırlı golcünün de milli takımdan dönmesi bekleniyor. İmparator'un derbide fişi erken çekmek için iki golcüyle başlayıp, skoru aldıktan sonra da santrfor sayısını teke düşüreceği öğrenildi. Kurt hocanın Halil-Mostafa veya Halil-Diagne ile karşılaşmaya başlayacağı ifade edildi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu: Derbi öncesi öne çıkan detaylar
(Galatasaray'da derbi hazırlıkları sürüyor)

PEREİRA’DAN DÖRTLÜ SAVUNMA

Hafta sonu oynayacağı Galatasaray maçı için hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’nin son antrenmanındaki değişiklik göze çarptı. Teknik Direktör Vitor Pereira, sakat futbolcuların iyileşmesi ve milli takımdakilerin dönmesinin ardından yaptığı ilk çalışmada dörtlü savunma düzeni üzerinde durdu. Derbide oynatacağı ilk 11’i henüz netleşmeyen Pereira’nın, savunmayı dörtlü kurmayı düşünmesine rağmen orta saha ve forvet hattındaki dizilişi nasıl yapacağı merak konusu. Ancak Portekizli teknik adamın İrfan Can Kahveci ve Mesut Özil’in aynı anda ilk 11’de oynayabileceği bir sistem üzerine çalıştığı görüldü.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu: Derbi öncesi öne çıkan detaylar
(Fenerbahçe Teknik Direktörü Fatih Terim)

Göreve geldiği günden beri Fenerbahçe’ye üçlü savunma oynatan ve eleştirilen Pereira, deplasmandaki Royal Antwerp maçında taktiği değiştirdiğini söylemiş ancak, üçlü savunmadan vazgeçmeyerek 3-5-2 taktiğine geçtiklerini açıklamıştı. Portekizli hoca, Belçika ekibine karşı alınan 3-0’lık galibiyetin ardından Kayserispor maçında da bu sistemi uyguladı.

MESUT ÖZİL: GALATASARAY'I YENECEĞİZ

Çubukluyu giyerek çocukluk hayalini gerçekleştirdiği söyleyen Mesut Özil, “Derbide ilk on birde olup, takıma yardım etmek istiyorum. Takım olarak hedeflerimiz var. Kendi hedeflerim de var. Umarım sezon sonunda bunlara ulaşırız” diye konuştu. Mesut “Birkaç sakatımız var, millî takımdakiler bugün dönecek. Ancak motive olduk. Herkesin morali yüksek. Pazar günü hazır olup Galatasaray’ı yeneceğiz” dedi. Derbi havasını sadece futbolcuların değil camianın da yaşadığına dikkat çeken on numara, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Ama taraftarımızın desteğiyle bunu aşacağız” yorumu yaptı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu: Derbi öncesi öne çıkan detaylar

GALATASARAY 7 YILDIR İÇ SAHADA KAZANAMIYOR

Tam 7 yıldır seyircisi önünde Fenerbahçe'ye karşı galibiyet alamayan Galatasaray pazar günü bu hasreti bitirme hedefiyle sahaya çıkacak. Ali Sami Yen Stadyumu'nda sarı-kırmızılılar ezeli rakibini son olarak 18 Ekim 2014'te Wesley Sneijder'ın attığı iki golle mağlup etti.

TAM 4 BAŞKAN DEĞİŞTİ

O günden bu yana ise Galatasaray'da tam 4 kez kulüp başkanı değişirken, 6 farklı teknik adam mesai harcadı. Bu yıl hayatını kaybeden Duygun Yarsuvat döneminde gelen bu galibiyet sonrasında Dursun Özbek, Mustafa Cengiz kulüp başkanlığı görevini yaparken Ali Sami Yen'de sarı kırmızılılar Fenerbahçe'yi mağlup edemedi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu: Derbi öncesi öne çıkan detaylar

FENERBAHÇE'YE 7 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA

Son 10 sezonda derbilerin ardından Fenerbahçe toplam 7, Galatasaray ise 2 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Süper Lig Süper Final'de 12 Mayıs 2012 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve 0-0 berabere biten maçın sonunda Galatasaray şampiyonluğa ulaşırken, Fenerbahçe'ye taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 5 maç seyircisiz oynama ve 28 bin 750 lira para cezası uygulandı.

EN FAZLA CEZA ALAN İSİMLER

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde geride kalan 10 sezonda sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim 10, yardımcı antrenör Hasan Şaş 8, futbolcu Engin Baytar 11, sarı-lacivertlilerde ise Volkan Demirel, Raul Meireles ve Jailson sekizer maçla en fazla ceza alan isimler oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...