Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 14:58

Galatasaray, Gedson Fernandes için Benfica ile anlaştı! Son dakika transfer haberleri

Son dakika transfer haberine göre; Yeni sezon hazırlıklarına son sürat devam eden Galatasaray’da transfer çalışmaları da PSV hezimeti sonrası hız kazandı. Fatih Terim’in çok istediği Gedson Fernandes için yönetim tüm şartları zorluyor. Gedson ile her konuda anlaşan sarı-kırmızılılar Benfica’yı bir türlü ikna edemiyordu. Cimbom, son yapılan görüşmede işi çok büyük oranda bitirdi.

Galatasaray, Gedson Fernandes için Benfica ile anlaştı! Son dakika transfer haberleri
Galatasaray,Gedson Fernandes,Benfica,PSV,Portekiz,Fatih Terim,Milan,Rui Costa

Galatasaray uzun süredir kadrosuna katmak için uğraş verdiği Gedson Fernandes transferinde geri sayıma geçti. Portekizli genç oyuncuyla her konuda anlaşmaya varan ancak kulübü ile yaşanan pazarlıklardan sonuç alamayan sarı-kırmızılılar son yapılan görüşmede önemli bir eşiği atladı ve transferi bitirme aşamasına getirdi.

TERİM, COSTA'YI İKNA ETTİ

Takvim’in haberine göre; Fatih Terim’in Milan’dan eski öğrencisi olan Benfica Başkanı Rui Costa ile çok yakın ilişkisi var. Terim’in Costa’yı 2 milyon euro kiralama ve 9 milyon euro satın alma opsiyonu teklifiyle ikna ettiği öğrenildi. Önümüzdeki hafta transferle ilgili somut adımların atılacağı ve sonuçlanacağı belirtildi. Son dakikada bir sorun çıkmaması durumunda Gedson Fernandes’in İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

FATİH TERİM’LE ÇALIŞMAK İSTİYOR

Transferin bitme noktasına gelmesinde genç futbolcunun Galatasaray’da oynama isteğinin büyük rol oynadığı ifade edildi. Gedson kariyerine Fatih Terim’li Galatasaray’da devam etmeyi çok istiyor.

Galatasaray, Gedson Fernandes için Benfica ile anlaştı! Son dakika transfer haberleri

GEDSON FERNANDES KİMDİR?

Tam adı Gedson Carvalho Fernandes olan yıldız futbolcu, Orta Afrika ülkesi São Tome e Principe'de dünyaya geldi. Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Portekiz'e göçen Gedson, futbola Benfica'da başladı. Bonservisi Benfica'da olan 1999 doğumlu orta saha oyuncusu şu sıralar Premier Lig ekibi Tottenham'da kiralık olarak forma giyiyor. 1.84 boyunda olan Gedson'un Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 13.5 milyon euro. Benfica'nın altyaş gruplarında dikkat çeken ve 2018'de A takım kadrosuna dahil edilen Gedson, ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. 2018/2019'da 44 resmi maça çıkan genç yıldız, sergilediği performansla Avrupa devlerini peşine taktı.

Ocak 2020'de 4.5 milyon euro bedelle Tottenham'a kiralanan Gedson, forma şansı bulmakta zorlandı. Londra ekibinin 50 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanması beklenmiyor. Tottenham formasıyla 14 resmi maça çıkan Gedson, skora katkı yapamadı. Profesyonel kariyerinde 123 maça çıkan genç yetenek, 8 gol attı. Gedson, Portekiz A Milli Takım formasını da 2 kez giydi. Gedson Fernades, 2016 yılında Portekiz'in kazandığı 17 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda da kadronun en önemli parçalarından birisiydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...