Tgrt Haber
09 Temmuz 2022 08:27 - Güncelleme : 09 Temmuz 2022 09:09

Galatasaray, Marcao'nun alternatifini Danimarka'da buldu

Galatasaray transfer haberleri: Marcao’yu Sevilla'ya gönderen Galatasaray'ın oluşan boşluğu aynı transfer stratejisiyle doldurmak istediği öğrenildi. Marcao’nun Avrupa'nın zayıf bir takımından gelmesi çokça eleştirilmişti ancak gösterdiği performans sonrası scout ekibi ve transfer komitesi büyük övgü toplamıştı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Marcao'nun alternatifini Danimarka'da buldu
,Galatasaray,Marcao,Duplexe Tchamba

Galatasaray, Marcao'nun boşluğunu Kamerun Milli Takımı forması giyen 1998 doğumlu Duplexe Tchamba ile dolduracak. 2018-2019 sezonundan beri kulübe hizmet eden Marcao'nun satışından elde edilecek 12 milyon Euroluk bonservis geliri de, kulüplerin devamlılığı için bu tür transferlerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kamerun Milli takımı forması giyen 1998 doğumlu Duplexe Tchamba’nın, Marcao’ya benzer bir etki verebileceği raporlanırken, oyuncunun dünya kupasında boy gösterecek olması da büyük bir avantaj olarak görülüyor. Strasbourg altyapısında yetişen oyuncunun Danimarka temsilcisi Sönderjyske takımıyla 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'DA İSTİYORDU

1.91 boyundaki solak stoperin, geçtiğimiz yıl Beşiktaş’ın takibinde olduğu bilinirken, Kamerun’un Fildişi Sahilleri’yle oynadığı maçı izleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı tarafından da beğenildiği ve geçtiğimiz ara transfer döneminde takıma kazandırılmasını istediği öğrenilmişti. Oyuncunun sarı-kırmızılılara transferi hakkında son karar için teknik direktör Okan Buruk’un onayı bekleniyor.

Galatasaray, Marcao'nun alternatifini Danimarka'da buldu

DUPLEXE TCHAMBA KİMDİR?

Tam adı Duplexe Tchamba Bangou olan genç futbolcu, 10 Temmuz 1998 tarihinde Kamerun'un Yaounde kentinde dünyaya geldi.

Futbola Tad Sport altyapısında başlayan Kamerunlu stoper, 2017 yılında Strasbourg altyapısına transfer oldu. 23 yaşındaki futbolcu, 2017 yılında Fransız ekibiyle profesyonel sözleşme imzaladı.

2019/2020 sezonunu Norveç ekibi Stromsgodset'te kiralık olarak geçiren 1.91 boyundaki Tchamba, geçtiğimiz sezon başında Danimarka kulübü Sönderjyske'ye gönderildi.

Kariyerinde 62 maça çıkan Kamerunlu savunma oyuncusu, 7 gol kaydetti. Kamerun Milli Takımı'nda da görev alan Tchamba, milli formayla 2 maçta forma giydi.

Kulübüyle olan sözleşmesi 2025 yılına kadar devam eden Duplexe Tchamba'nın güncel piyasa değeri ise 400 bin Euro civarında...

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...