Tgrt Haber
21 Temmuz 2021 23:51

Galatasaray, PSV'ye farklı kaybetti!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda PSV Eindhoven’a konuk olan temsilcimiz Galatasaray, Erhan Zahavi(3) ve Mario Gözte(2)’nin golleriyle mücadeleden 5-1 mağlup ayrıldı ve haftaya oynanacak rövanş maçı öncesi avantajı rakibine kaptırdı. Sarı-kırmızılıların tek golü Emre Kılınç’tan geldi.

Galatasaray, PSV'ye farklı kaybetti!
Galatasaray,Şampiyonlar Ligi,PSV

Mücadeleye ev sahibi ekip çok hızlı başladı. Önde etkili pres yapan PSV golü de erken buldu.

MUSLERA’DAN BÜYÜK HATA!

2. dakikada önde baskı bakan PSV hattının baskısına karşılık veremeyen Galatasaray savunması topu kaleci Fernando Muslera’ya döndü. Muslera aut çizgisi önünde topu sektirdi, Zahavi’nin önüne düşen top ağlarla buluştu. Sarı-kırmızılılar bu büyük hata ile 1-0 geriye düştü.

TOP KAYIPLARI 2. GOLÜ GETİRDİ

Mücadelenin 35. dakikasında orta sahada Emre Kılınç’ın kaptırdığı top sonrası hızlı çıkan PSV’de sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Madueke, pasını altıpasın içindeki Zahavi’ye gönderdi. Zahavi bekletmeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı.

GALATASARAY FARKI 1’E İNDİRDİ

2-0 geriye düşen temsilcimiz Galatasaray, sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına kalabalık geldi. Şık bir hareketle rakibini geçen Ömer Bayram’ın yaptığı ortaya iyi yükselen Emre Kılınç 42. dakikada yaptığı güzel kafa vuruşu ile farkı 1’e indirdi.
İlk yarı ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile geçildi.

FARK TEKRAR 2 OLDU

Mücadelenin 51. dakikasında organize gelişen atakta, hızlı paslarla ceza sahasına giren PSV’de Mario Götze, kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kaldı. Güzel bir vuruşla topu ağlara gönderen Götze’nin gölüyle PSV tekrar farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Galatasaray, PSV'ye farklı kaybetti!

3 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Mücadelenin 61. dakikasında teknik direktör Fatih Terim 3 değişiklik birden yaparak tüm riskleri aldı. Ryan Babel, Ardan Turan ve Alpaslan Öztürk oyundan çıkarken yerlerine Yunus Akgün, Feghouli ve Mostafa Mohamed girdi.

ZAHAVİ HATTRİCK YAPTI!

84. dakikada yine bir pas hatası sonrası kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Zahavi sağ tarafa doğru bir çalım atarak topu boş kaleye gönderdi ve skoru 4-1 yapan golü atarak hattrick yaptı.

FARK 4 OLDU!

Mücadelenin 88. dakikasında sol taraftan gelen ortaya Mario Götze kafayla karışık bir vuruş yaptı. Kaleye giden topu kurtarmaya çalışan Fernando Muslera topu içeriye doğru çeldi ve top ağlarla buluştu. Böylece skor 5-1'e geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Hollanda temsilcisi PSV’nin 5-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Rövanş mücadelesi, 28 Temmuz Çarşamba günü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...