Tgrt Haber
13 Haziran 2022 09:57 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:14

Galatasaray teknik direktörünü Arjantin'de buldu! Futbolcuyken transferi gerçekleşmeyen yıldız isim hoca olarak geliyor

Galatasaray'da başkanlığa Dursun Özbek'in seçilmesinin ardından sıra teknik direktöre geldi. Domenec Torrent ile yolları ayırması beklenen yeni yönetimin hoca listesi arasında Fatih Terim ve Okan Buruk gibi isimler yer alsa da en güçlü adaylardan birisi de Marcelo Gallardo. Sarı kırmızılılar, futbolculuğu döneminde transfer edemediği Arjantinli futbol adamını bu kez hoca olarak takıma katmanın planlarını yapıyor.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Galatasaray teknik direktörünü Arjantin'de buldu! Futbolcuyken transferi gerçekleşmeyen yıldız isim hoca olarak geliyor
Galatasaray,teknik direktör

Galatasaray'da merakla beklenen başkanlık seçimi tamamlandı ve Dursun Özbek ikinci kez kulüp başkanlığına getirildi. Zorlu seçimden zaferle ayrılan Özbek'in ilk icraatı teknik direktör meselesini çözmek olacak. Bu konuda çalışmalara seçimden önce başlayan Dursun Özbek ve kurmaylarının listesinde biri yerli biri yabancı olmak üzere 2 isim başı çekiyor.

DURSUN ÖZBEK GALLARDO'YU İSTİYOR

Yerli teknik direktörler arasında Okan Buruk ismi ön plana çıkarken, Dursun Özbek'in gönlünde yatan ismin ise Marcelo Gallardo olduğu öğrenildi. Fenerbahçe'nin Jorge Jesus hamlesine sansasyonel bir isimle karşılık vermek isteyen yönetim, Arjantinli futbol adamıyla temasa geçmeye hazırlanıyor. Burak Elmas döneminde Fatih Terim'den sonra takımın başına getirilen İspanyol çalıştırı Domenec Torrent ile yolları ayıracak olan yönetim, görevi resmen devraldıktan ve Torrent'in sözleşme fesih işlemlerini tamamladıktan sonra Gallardo için resmi adım atacak.

AVRUPA'DA TAKIM ÇALIŞTIRMAK İSTİYOR

River Plate'de rüştünü ispatlayan ve artık Avrupa'da takım çalıştırmak istediği öğrenilen Marcelo Gallardo'nun kulübü ile olan sözleşmesi 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Son yıllarda elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken 46 yaşındaki Gallardo'nun teknik direktörlük kariyerinde 2'si Libertadores Kupası, biri Sudamericana Kupası olmak üzere 3 kupa bulunuyor.

Futbolculuğu döneminde Galatasaray'ın 10 numara arayışları için birçok kez gündemine gelen ancak bir türlü transferi gerçekleşmeyen Marcelo Gallardo'nun bu kez teknik direktör olarak sarı kırmızılılara gelip gelmeyeceği merak konusu. Arjantinli çalıştırıcıdan olumsuz cevap gelmesi halinde ise yönetimin rotayı Okan Buruk'a çevireceği belirtiliyor.

FATİH TERİM İHTİMALİ ZAYIF

Dursun Özbek'in ekibindeki bazı yöneticilerin Fatih Terim'e ise soğuk baktığı öğrenildi. Terim'e teklif yapılma ihtimalini bir hayli düşük ihtimal olduğu ifade ediliyor.

İTALYAN BASININDAN CANNAVARO İDDİASI

Öte yandan İtalyan basını ise Galatasaray'ın Fabio Cannavaro ile ilgilendiğini yazdı. La Gazetta della Sport'ta yer alan haberde, Galatasaray'da başkanlık için yarışan iki isimden birinin Fabio Cannavaro ile görüştüğü ifade edilirken, İtalyan antrenörün Polonya Milli Takımı'ndan da teklif geldiği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...