Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2022 10:00 - Güncelleme : 31 May 2022 10:24

Galatasaray'a bedava dünya yıldızı!

Galatasaray transfer haberleri: Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonunu yaşayan ve taraftarını üzen Galatasaray'da 11 Haziran'da yapılacak seçim bekleniyor. Dursun Özbek ve Eşraf Hamamcıoğlu'nun yarışacağı seçim öncesi transfer haberleri de her geçen gün artıyor. Son olarak Cimbom'un Fransız yıldız Corentin Tolisso için harekete geçtiği öne sürüldü.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Galatasaray'a bedava dünya yıldızı!
Galatasaray,Bayern Münih,Dursun Özbek,Eşref Hamamcıoğlu,Corentin Tolisso

Süper Lig tarihinde en kötü sezonlarından birini geride bırakan ve taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray'da 11 Haziran'da seçim heyecanı yaşanacak. Sarı-kırmızılı camia, başkanlık seçimine odaklanırken transferde de hareketli saatler yaşanıyor....

Galatasaray, daha önce Real Madrid'den ayrılan Isco'yu gündemine almıştı. Aslan için sürpriz bir transfer iddiası daha ortaya atıldı...

TOLİSSO HAREKATI

Takvim'in haberine göre; Galatasaray'da başkan adayları Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu'nun Fransız yıldız Corentin Tolisso için harekete geçtiği ifade edildi. Bayern Münih ile olan sözleşmesi sona eren ve şu an boşta olan Fransız yıldızın menajerinin iki başkan adayına da transfer şartlarını sunduğu belirtildi.

15 milyon Euro değeri olan Tolisso, 2017 yılından beri Bayern Münih'te forma giyiyor.

YENİ SÖZLEŞMEYİ KABUL ETMEDİ

Bayern Münih'in yeni sözleşme teklifini kabul etmeyen tecrübeli oyuncunun kararını kısa süre içinde açıklayacağı ifade edildi. Tolisso bir dönem Fenerbahçe'nin de gündemine gelmişti. Fransız orta sahanın durumunu UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti Liverpool dahil Avrupa'nın önde gelen takımları da takip ediyor.

Galatasaray'ın 11 Haziran'daki seçimi geride bıraktıktan sonra yıldız oyuncu için girişimlerini hızlandıracağı belirtildi.

Bayern Münih'ten ayrılan Fransız oyuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni bir sayfa açıldı. Sportif ve kişisel olarak bana 5 yılda birçok şey katan herkese çok teşekkür ediyorum. Bayern Münih'e gelecek yıllar için en iyisini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Alman devi, yıldız orta sahayı kadrosuna katmak için Lyon'a 2017 yılında tam 41.5 milyon Euro bonservis ödemişti.

Fransa Milli Takımı'nda 28 kez forma giyen Tolisso 2 kez de gol sevinci yaşadı. Bu sezon 22 karşılaşmada forma giyen Fransız orta saha 3 gol atarken 3 de asist yaptı.

Tolisso'nun güncel piyasa değeri 15 milyon Euro civarında...

Galatasaray'a bedava dünya yıldızı!

CORENTİN TOLISSO KİMDİR?

3 Ağustos 1994 tarihinde Fransa'da dünyaya gelen Corentin Tolisso, futbol kariyerine 2000 yılında Stade Amplepuisien takımının alt yapısında başladı. 4 sene kendisini burada minik takımlarda geliştirdikten sonra 2004 yılında doğduğu şehrin yerel bir takımında yer aldı ve 2007 yılında ise Lyon yöneticilerinin dikkatini çekip altyapıya transfer edildi.

Lyon genç takımlarında 6 sene mücadele veren genç futbolcu, 2012 yılında ilk kez bir yükselme yaşadı ve Lyon B takımına davet edildi. 2012-2013 sezonu burada geçiren Corentin Tolisso, 30 maça çıkıp 1 gol atarken 2013 yılında as takım ile çalışmalara başladı.

2013-2014 sezonunda resmi olarak Lyon ile Fransa Ligue 1 maçlarına çıkmaya başladı ve böylece profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. 2014-2015 sezonunda ise takımda yerini sağlama aldı ve o sezon kariyeri boyunca 43 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırdı.

Yıldız orta saha 2017 yazında Bayern Münih'e 41.5 milyon Euro bedelle transfer oldu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...