Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2021 20:11

Galatasaray'da 7 isim yolcu!

Son dakika Galatasaray haberi: Sar-kırmızılılarda Başkan Burak Elmas ve Teknik Direktör Fatih Terim'in görüşmesinden önemli kararlar çıktı. Kadro planlaması çerçevesinde gelecek isimlerin yanı sıra ayrılacak isimler de maliyetleri açısından büyük önem taşıyor. Galatasaray'da Fatih Terim ve Burak Elmas'ın aldığı kararlar doğrultusunda 7 isimle yollar ayrılacak.

Galatasaray'da 7 isim yolcu!
Galatasaray,Süper Lig,Türkiye Kupası,transfer,Fatih Terim,Burak Elmas,Feghouli,Ryan Babel,Luyindama,Yedlin,Assunçao,Fatih Öztürk

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu namağlup lider tamamlayan Galatasaray, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda ise büyük hayal kırıklığına neden oldu. Sarı-kırmızılı takımda Başkan Burak Elmas ve Teknik Direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda 7 ismin gönderilmesi kararı alındı.

ASLAN, SÜPER LİG'DE ZİRVEDEN UZAKTA KALDI!

Sarı-kırmızılı takım yeni sezona gençleşme ve yeniden yapılanma parolasıyla girdi. Sezon başında genç ve potansiyelli isimleri kadrosuna katan Cimbom, ligde istenilen performansın çok uzağında kaldı. Galatasaray, devreyi lider Trabzonspor'un 19 puan uzağında kalarak taraftarının tepkisini çekti.

KUPAYA ERKEN VEDA!

Sarı-kırmızılılar için Avrupa Kupaları'na katılma açısından önem taşıyan Türkiye Kupası'nda da büyük bir şok yaşadı. 5. tur maçında Denizlispor karşısında sürpriz bir yenilgi alan Aslan, kendi evinde Spor Toto 1. Lig ekibine elendi.

TUTUNACAK TEK DAL AVRUPA KALDI

Galatasaray'da sezon başında kurulan genç ve potansiyelli kadro Avrupa'da bambaşka bir kimliğe büründü. Sarı-kırmızılılar; Marsilya, Lazio ve Lokomotiv Moskova'nın yer aldığı zorlu grubu namağlup lider tamamlayarak direkt son 16 turuna yükseldi. Avrupa'da alınan başarılı sonuçlar Fatih Terim'e olan tepkilerin bir nebze azalmasına neden oldu.

YAPILANMA OCAK AYINDA DA DEVAM EDECEK

Galatasaray'da yönetim bir taraftan devre arasında yapılacak takviyelerle ilgili çalışmalarını sürürken, diğer yandan da Fatih Terim'in raporu doğrultusunda bekleneni veremeyen çok sayıda isimle yollarını ayıracak. Sezon sonunda yapılması planlanan değişimin son ayağı Avrupa Ligi de düşünülerek Ocak ayına çekildi.

7 İSİM YOLCU...

Yüksek maaşları nedeniyle bütçede sıkıntıya neden olan ve gösterilen performansla bekleneni veremeyen isimlerden Feghouli, Ryan Babel, Luyindama, Yedlin, Assunçao, Fatih Öztürk ve Aytaç Kara ile yolların ayrılması planlanıyor. Sarı-kırmızılılar bu operasyonla hem kasasını dolduracak hem de yeni transferler için bütçe oluşturacak. İşte ayrılacak isimlerin transferlerinde son durum:

FEGHOULİ, BAŞAKŞEHİR'E DOĞRU...

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Sofiane Feghouli, İstanbul'da yaşamaya devam etmek istiyor. İstanbul'da mutlu olan ve şehir değiştirmek istemeyen 31 yaşındaki futbolcu, Medipol Başakşehir'le prensipte anlaştı. Galatasaray yarım sezon için ödeyeceği 2 milyon euro ile beraber bonuslardan da kurtulacak. İmzaların kısa süre içinde atılması bekleniyor.

BABEL'İN HEDEFİ MLS YA DA ÇİN

Ryan Babel de sezon sonu sözleşmesi bitecek olan isimlerden... Hollandalı futbolcu MLS ya da Çin'e gitmek istiyor. Ancak mali olarak tatmin edici bir teklifin gelmemesi halinde sözleşmesini Galatasaray'da tamamlayacak. Yolların ayrılması halinde ise, sarı-kırmızılıların ikinci yarıda futbolcuya ödeyeceği 1 milyon euro kasasında kalacak...

LUYINDAMA KİRALANACAK

Belçika ekibi Royal Antwerp, Luyindama için satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulundu. Yaşadığı sakatlıklarla büyük bir düşüş yaşayan Demokratik Kongolu futbolcunun tekrar form tutması ve olası satışının önünün açılması amacıyla ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YEDLIN ÜLKESİNE DÖNECEK

Newcastle United'dan kadroya katılan ancak beklenei veremeyen Yedlin, gönderilecek isimler arasında yerini aldı. ABD'li sağ bekin ülkesine gitmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor. Galatasaray bonservis geliri yerine oyuncuya ödeyeceği maaştan kurtularak bu miktarı yeni transferlerde kullanmak istiyor.

ASSUNCAO OLMADI, TAKIMINA DÖNECEK

Transferin son günü panik transferi olarak kiralanan Brezilyalı futbolcu Assunçao ile yollar kesin olarak ayrılacak. Oyuncunun takımı Famalicao'ya dönmesi bekleniyor.

FATİH ÖZTÜRK'E ADANA YOLCUSU

Tecrübeli kaleci Fatih Öztürk'e Adana Demirspor talip oldu. Fatih Terim ve Adana Demirspor arasındaki iyi ilişkiler göz önüne alındığında transferin bitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu transferin gerçekleşmesi için küçük pürüzlerin kaldığı ve kısa süre içinde imzaların atılacağı öğrenildi.

AYTAÇ'A İLGİ SÜPER LİG'DEN

Aytaç Kara'ya Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor 'un ilgisi bulunuyor. Tecrübeli futbolcunun daha çok forma giymek istemesi nedeniyle gidişine teknik heyetten onay çıktı. Aytaç'ın kısa süre içinde kararını vereceği ve Galatasaray'ın gidişine onay vereceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...