Tgrt Haber
01 Aralık 2021 06:39

Galatasaray'dan anlamlı başarı: Tur, para ve gurur!

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki her başarısı çok anlamlı. Gruptan lider çıkılması ve sonraki rakiplerin geçilmesi, ekstra para ile Avrupa kulüplerinin ilgilendiği Kerem, Cicaldau, Marcao gibi isimlerin değerini artırması anlamına geliyor.

Galatasaray'dan anlamlı başarı: Tur, para ve gurur!
galatasaray,,uefa avrupa ligi,

Avrupa’da farklı ligde farklı bir görüntü sergileyen Galatasaray için UEFA Avrupa Ligi’nin anlam ve önemi daha da arttı. Ligde Trabzonspor’un 14 puan gerisine düşen sarı kırmızılılar, Avrupa’da gruptan çıkmayı garantiledi. Liderlik ise deplasmandaki Lazio maçına bağlı. İtalya’da alınacak sonuç hem para hem puan hem de gururu ifade edecek. Nasıl mı? Eğer Aslan gruptan lider çıkarsa daha zayıf rakiplerle karşılaşacak son 16 turunda şansı daha da artacak.

ARADA SATIŞA VİZE YOK

Ki şansının artması Avrupa kulüplerinin yakın takibinde olan Kerem Aktürkoğlu (B. Münih ve Dortmund), Cicaldau (Atalanta), Marcao (Roma) ve Berkan Kutlu’nun (Inter) değerinin daha da artmasına imkân sağlayacak. Terim’in mottosu olan ‘düzenli forma, millî takıma seçilme ve Avrupa’ya transfer’ düşüncesi yeni sezonda hayata geçirilmeye çalışılacak. Terim’in planına göre çok ama çok cazip teklif gelinmediği sürece eldeki isimlerin devre arası satışına onay verilmeyecek.

TERİM’İN EN ZAYIF KARNESİ

Galatasaray tarihinde en fazla şampiyonluk yaşatan (8) teknik adam olarak görülen Fatih Terim, en kötü dönemlerinden birini geçiriyor. Maç başı puan ortalaması 1,57 olan Fatih Hoca buna yakın en kötü performansı 2003-2004 sezonunda 1,58 ile görmüştü. Terim’in maç başı puan ortalamaları genelde 2,00 puan üzerindeydi.

ASLAN'DAN TOP BAŞI

Yeni Malatya deplasmanından golsüz beraberlikle moralsiz dönen Galatasaray'da, Fatih Terim futbolcularına izin vermişti. Sarı kırmızılı takımda buna rağmen bazı oyuncular dün salonda özel çalışma yaptı. Takım bugün gerçekleştireceği idmanla ligde evinde oynayacağı Altay maçının hazırlıklarına start verecek. Bu arada Altay maçının bilet fiyatları 70 ile 650 TL arasında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...