Tgrt Haber
29 Ekim 2021 19:15

Galatasaray'dan orta saha hamlesi! İtalyan basını yazdı...

Son dakika Galatasaray transfer habeeri: Süper Lig'in ilk 10 haftasının ardından lider Trabzonspor'un 7 puan gerisinde kalan Galatasaray'da transfer harekatı erken başladı. Ocak ayında kadrosuna bir orta saha takviyesi yapmak isteyen sarı-kırmızılılar için İtalyan basınından bir iddia ortaya atıldı. Cimbom'un Roma'nın yıldız orta sahası Amadou Diawara'yı gündemine aldığı öne sürüldü.

Galatasaray'dan orta saha hamlesi! İtalyan basını yazdı...
Süper Lig,transfer,Galatasaray,Roma,Amadou Diawara

Süper Lig'de ilk 10 hafta sonunda 17 puan toplayarak lider Trabzonspor'un 7 puan gerisinde yer alan Galatasaray'da yönetim düğmeye bastı. Transfer çalışmaları için şimdiden kolları sıvayan ve önceliği 6 numara takviyesine veren Galatasaray'da gündeme sürpriz bir isim geldi.

İtalyan basını, sarı-kırmızılıların Serie A ekibi Roma'da forma giyen Amadou Diawara ile ilgilendiğini öne sürdü. Gineli oyuncu için Almanya Bundesliga ekibi Frankfurt'un da istekli olduğu ve Galatasaray'la yarış içine girdiği belirtildi. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, özellikle Roma'nın Bodo Glimt'ten 6 gol yediği UEFA Avrupa Ligi maçının ardından hocası Jose Mourinho ile sıkıntı yaşamıştı. Haberde, Portekizli teknik adamın, Diawara'nın üzerini çizdiği ve devre arasında gönderilmesini istediği ifade edildi. Genç futbolcunun da Jose'nin tavırlarından rahatsızlık duyduğu ve bunu menajerine ilettiği de haberin detayları arasında yer alıyor.

Henüz 18 yaşında 600 bin euro karşılığında Bologna'ya ima atan Amadou Diawara, burada gösterdiği başarılı performansın ardından 1 sezon içinde 14.5 milyon Euro'ya Napoli'nin yolunu tuttu. Napoli'de de yıldızını parlatan Diawara, 2019'da 22 yaşındayken 21 milyon euro bonservis bedeliyle Roma'ya transfer oldu. Bu sezon ligde sadece 1 maçta 7 dakika şans bulabilen genç futbolcu, yeni bir maceraya yelken açmaya hazırlanıyor. Ancak İtalyan kulübünün henüz Diawara için bir bonservis bedeli belirlemediği öğrenildi. Kulübün, Mourinho'dan bir rapor beklediği belirtiliyor. Diğer taraftan Galatasaray cephesinin oyuncuyu kiralamaya da sıcak baktığı bildirildi.

"GÜNAH KEÇİSİ Mİ İLAN EDİLİYOR?"

Adı Galatasaray'la anılmaya başlanan Amadou Diawara'nın menajeri de sürece dahil oldu. Roma'nın teknik patronu Jose Mourinho'ya ağır eleştirilerde bulunan menajer Daniele Piraino, "Mourinho, Bodo Glimt yenilgisi için Diawara'yı günah keçisi mi ilan ediyor? Yoksa kulübünü bir transfer yapmaya mı zorluyor, işin açıkçası anlayamadım. Ancak kesin olan bir şey var ki, Mourinho son derece rahatsız edici bir durum orta çıkardı. Şimdi bunu nasıl düzeltecek çok merak ediyorum ve endişeliyim" diye konuştu.

AMADOU DIAWARA KİMDİR?

Roma'da orta saha mevkinde forma giyen Amadou Diawara, 17 Temmuz 1997 tarihinde dünyaya geldi. 183 cm boyunda ve 75 kilo olan Amadou Diawara, ağırlıklı olarak sağ ayağını kullanıyor. Bu sezon ilk 11'de hiç maça çıkamayan Amadou Diawara, hiç kart görmedi ve gol, asist katkısı da veremedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...