Tgrt Haber
19 Nisan 2022 18:19 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 18:23

Galatasaray’dan tedbir kararına itiraz

Galatasaray, bu ay yapılması planlanan seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulması kararına itiraz ettiğini açıkladı.

Galatasaray’dan tedbir kararına itiraz

Galatasaray'da 26 Mart'ta düzenlenen genel kurulda başkan Burak Elmas ve ekibi idari yönden ibra edilmemişti. Sonrasında genel kurulun iptaline ilişkin kulüp üyesi Fırat Develioğlu dava açmıştı. 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, genel kurulun iptaline ilişkin açılan davada ihtiyati tedbir kararı verildi. Bu kararın ardından 30 Nisan'da başkanlık seçimi yapılamayacak. Galatasaray'da seçimin gerçekleşebilmesi için başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekecek. Alınan karar, sarı-kırmızılı kulübe resmi olarak da iletildi.

Konu ile ilgili olağanüstü toplanma kararı alan sarı-kırmızılı yönetim, Nef Stadı'nda toplantı gerçekleştirecek. Kararı inceleyecek olan Burak Elmas yönetimi, yol haritası belirleyecek. İstifa kararı alınması halinde, seçimin Haziran ayında olması bekleniyor.

GALATASARAY İTİRAZ EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI!

Sarı-kırmızılı kulüp, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, başkan adaylarının ekiplerindeki hukukçular ve kulübün hukukçularından oluşturulan bir komisyonun bilgisi dahilinde Mahkeme kararına itiraz edildiğini açıkladı.

İşte Galatasaray'ın açıklaması;

Değerli Galatasaraylılar,

26 Mart 2022 tarihindeki Olağan Genel Kurul toplantımızda ve sonrasında yönetim kurulumuz tarafından alınmış olan kararlara dair, bugün yaşanan hukuki gelişmelere istinaden, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, Başkan Adayları ekiplerinden hukukçular ve Kulübümüzün hukukçularından oluşan komisyonun bilgisi dahilinde mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesi tarafımızdan sunulmuştur.

Divan Kurulu Başkanlığı, Başkan Adaylarımızın ekipleri ve hukukçularımız bugün bir araya gelerek süreci değerlendireceklerdir. Sürece dair yol haritasını tüm şeffaflığı ile camiamızla paylaşmaya devam edeceğiz.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1516426163392032779

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...