Tgrt Haber
11 Aralık 2021 19:14

Galatasaray'dan transferde nokta atışı!

Son dakika Galatasaray haberi: UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Galatasaray kasasını da doldurdu. Gruptan lider çıkarak direkt olarak son 16 turuna adını yazdıran sarı-kırmızılıların geliri 12 milyon euro'ya yaklaştı. Sezon başında gençleşme operasyonu kapsamında birçok ismi kadrosuna katan Cimbom, 25 milyon euro'luk yatırımın yarısını şimdiden çıkarmayı başardı.

Galatasaray'dan transferde nokta atışı!
Galatasaray,Avrupa Ligi

Galatasaray sezon başında kadrosuna kattığı 11 yeni oyuncu için 25 milyon Euro yatırımda (bonservis+kiralama) bulundu. Sarı-kırmızılı kulüp bu paranın yarısını şimdiden Avrupa Ligi'nde alınan başarılı sonuçlarla karşıladı bile...

Sabah'ın derlediği habere göre; Grubunu lider bitiren Galatasaray'ın UEFA geliri 12 milyon Euro'ya yaklaştı. Katılım ve katsayı payı ile Avrupa Ligi macerasına 6.5 milyon Euro gelirle başlayan sarı-kırmızılılara topladığı 12 puan, grup birinciliği ve son 16 turu priminden de 5.5 milyon Euro geldi. Aslan'ın Avrupa Ligi yayın ve pazarlama gelirlerinden sezon sonunda minimum 3 milyon Euro daha kasasına koyması bekleniyor.

Sezon başında yapılan transferler yüksek bonservis verilmesi nedeniyle çokça eleştirilmişti. Sarı-kırmızılılar Avrupa Ligi'nde alınan başarılı sonuçlarla hem bu oyunculara verilen ücretin yarısını kazandı hem de genç oyuncularını iyi bir vitrine çıkartarak olası bir yüksek bonservis ile satışın da önünü açmış oldu. Özellikle Marcao ve Kerem Aktürkoğlu, Avrupa'da iyi bir piyasa yapmaya başardı ve teklifler alındığı da ifade ediliyordu.

TEK RAKİBİ REAL MADRİD!

Aslan'ın istatistikleri de dikkat çekti. Avrupa Ligi'ne 4. torbadan katılıp grubunu lider bitiren tek takım olan sarıkırmızılılar, Real Madrid'le yarışıyor. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi arenasındaki 64 takım arasında dış sahada gol yemeyen iki takım var: G.Saray ve Real Madrid...

"YOLUN SONU FİNAL"

Fatih Terim, Avrupa Ligi şampiyonluğu hakkındaki sorulara "Neden olmasın? Her şey olabilir. Buralarda başka oynuyoruz. Buralara yakışıyoruz" cevabını verdi. GS TV ise gece boyu yayınlarında alt bantta "Bu yolun sonu Sevilla!" mesajıyla İspanya'da oynanacak Avrupa Ligi finaline göndermede bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...