Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Aralık 2021 22:16

Galatasaray'ın Mert Müldür teklifini İtalyanlar duyurdu!

Son dakika Galatasaray transfer haberi: Süper Lig'in ilk yarısını 10. sırada tamamlayan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda normal süresi ve uzatma dakikaları 3-3 biten karşılaşmada Denizlispor'a penaltılarda elendi. Savunmaya takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılılarda transfer çalışmalarına hız verildi. Galatasaray'ın milli futbolcu Mert Müldür için yaptığı teklif ortaya çıktı.

Galatasaray'ın Mert Müldür teklifini İtalyanlar duyurdu!
Galatasaray,Mert Müldür,transfer

Bu sezon DeAndre Yedlin'in performansından memnun olmayan Galatasaray, devre arasında Amerikalı futbolcu ile yollarını ayırmak istiyor. Sarı-kırmızılı takım, Yedlin'in yerine sağ bek bölgesini Sassuolo forması giyen Mert Müldür ile güçlendirmek için çalışmalara başladı. Mert stoper olarak da görev alabiliyor.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Aslan, önceki dönemlerde de gündemine gelen 22 yaşındaki oyuncu için İtalyan ekibiyle masaya oturdu. Sarı-kırmızılılar, Mert'i satın alma opsiyonlu olarak 1,5 yıllığına kiralamak istiyor. Galatasaray'ın Mert'i istemesinin en önemli sebeplerinden birisi, milli futbolcunun defans bölgesinin her noktasında görev yapabiliyor olması...

1.5 MİLYON EURO...

İtalyan basınında yer alan haberde, Galatasaray'ın Mert Müldür için Sassuolo'ya 1.5 milyon Euro'luk teklifte bulunduğu yazıldı.

Mert, 2019-20'de Avusturya ekiplerinden Rapid Viyana'dan 4,7 milyon Euro karşılığında Sassuolo'ya transfer olmuştu.

MERT MÜLDÜR KİMDİR?

Doğum tarihi: 3 Nisan 1999

Doğum yeri: Viyana

Boy: 1,88 m

Kilo: 74 kg

21 yaşındaki Mert Müldür, İtalyan ekibi Sassuolo'da sağ bek pozisyonunda görev yapan Avusturya'da yetişmiş Türk millî futbolcudur.

SK Rapid Wien

Profesyonel kariyerine 2017 yılında Rapid Wien II kulübünde başladı. Daha sonra ise 29 Mayıs 2018 tarihinde Rapid Wien ile 3 yıllık anlaşmaya imza attı.

US Sassuolo Calcio

20 Ağustos 2019'da Müldür, Serie A kulüplerinden US Sassuolo Calcio ile anlaştı.

Millî takım kariyeri

Avusturya'da yaşayan Türk anne ve babanın oğlu olan Mert, millî takım olarak Türkiye'yi seçti. Türkiye millî futbol takımı formasını ilk kez 11 Ekim 2018'de Bosna Hersek'le oynanan ve 0-0 tamamlanan hazırlık maçında giydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...