Tgrt Haber
21 Haziran 2022 07:09 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 08:08

Cenk Ergün'den transfer açıklaması

Galatasaray, İtalyan sportif direktör Pasquale Sensibile ile yolları ayırdı. Sarı-kırmızılılar, futbol direktörlüğü görevine ise Cenk Ergün'ü getirdi. Ergün, yeni teknik direktör ve transferler hakkında konuştu.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Cenk Ergün'den transfer açıklaması
Cenk Ergün,Galatasaray,transfer,Pasquale Sensibile

Galatasaray'da Dursun Özbek'in başkanlığa gelişinin ardından ilk ayrılık gerçekleşti. Sarı Kırmızılılar, sportif direktör Pasquale Sensibile yolları ayırdı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Pasquale Sensibile’ye kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi. 

Galatasaray, Sensibile'nin gönderilmesinin ardına yerine Cenk Ergün'ü getirdi. Yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı. 

Cenk Ergün yeniden göreve gelişiyle ilgili olarak kulüp televizyonuna konuştu. Bıraktığında da Galatasaray futbol direktörü olduğunu hatırlatan Ergün, " Florya'nın A'dan Z'ye bütün operasyonlarında yönetimimize karşı sevk ve idaresini yapmakla görevliyim. Tekrar aynı göreve başlıyorum. Bu göreve sahip olduğum için çok keyifliyim. Çok heyecanlı, mutlu ve gururluyum. Galatasaraylıyım, bu kulübe hizmet edebilme şansını daha önce yaşadım. Geri dönmek bana güzel duygular yaşatıyor. Tarif edemeyeceğim kadar heyecanlıyım" açıklamasını yaptı. 

CENK ERGÜN'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Futbol operasyonlarının yeni yetkilisi Cenk Ergün, teknik direktör konusunda ise "Galatasaray'ın şu an devam eden bir teknik direktör sözleşmesi var. Birçok isim geçiyor. Okan Hoca'nın (Buruk) da ismi geçiyor. Hali hazırda bir teknik direktörümüz olduğu için diğer isimlerden bahsetmek doğru olmayacaktır. Onun zamanı da mutlaka gelecektir" diye konuştu. 

Kısa vadede hedeflerinin lig başlangıcına kadar Galatasaraylıları gururlandıracak bir takım oluşturmak olduğunu söyleyen Ergün, "Kısa vadede hedefimiz, bu sezon lige hazır bir takım yaratmak. Orta ve uzun vadede ise öncelikli olarak akademiden gelen gençlere daha fazla fırsat yaratabilmek.  Şu emin olunmalıdır ki Galatasaray, adının olduğu her müsabakada en yukarıyı hedefleyecektir. Şampiyonluk sözü veremeyiz ama sonuna kadar gideceğimizin sözünü verebilirim" açıklamalarını yaptı. 

"İLK ETAPTA ORTA SAHA TRANSFERİ İÇİN ÇALIŞMAMIZ OLACAK"

Transfer konusunda ise Cenk Ergün, "Galatasaray'ın kadrosunda bizimle devam edecek olan birçok oyuncu var. Ama bunun dışında ilk önce eksik gördüğümüz bölgelere çalışmalar yapacağız. Transfer döneminin getirdiği değişiklikler mutlaka olacak. İlk etapta orta sahaya çalışmamız olacak. Galatasaray taraftarını heyecanlandıracak oyuncuları takımımıza katacağız. Aramızdan ayrılanlar olabilir, gidenler dönebilir. Bunlar futbolda var" sözleriyle gelecek için umutlu konuştu. 

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, oyunculara teklifler konusunda ise gelmiş resmi bir teklif bulunmadığını açıkladı.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1538934745316446213

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1538932186673557505

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...