Tgrt Haber
08 Eylül 2021 19:22

Galatasaray'ın yeni transferi Gustavo Assunçao İstanbul'da

Galatasaray aradığı ön liberoyu Portekiz'de buldu. Famalicao'da forma giyen Gustavo Assunçao, akşam saatlerinde İstanbul'a gelerek resmi sözleşme imzalayan 21 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun satın alma opsiyonuyla kiralandığı açıklandı.

Galatasaray'ın yeni transferi Gustavo Assunçao İstanbul'da
galatasaray,transfer

Ön libero mevkisi için arayışlarını sürdüren Galatasaray; Aliou Dieng ve Mohamed Elneny transferlerinde mutlu sona ulaşamayınca alternatif isimlere yöneldi. Transfer döneminin başından bu yana politikasını genç oyunculardan yana oluşturan sarı kırmızılılar, sürpriz bir ismi kadrosuna kattı.

ASSUNÇAO İSTANBUL'DA

Galatasaray, transfer döneminin bitimine saatler kala yeni transferine kavuştu. Portekiz ligi ekiplerinden Famalicao'da oynayan Gustavo Assunçao İstanbul'a geldi. Assunçao'yu taşıyan uçak öğle saatlerinden sonra İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne iniş yaptı.

Galatasaray'ın yeni transferi Gustavo Assunçao İstanbul'da

SÖZLEŞME DETAYLARI BELLİ OLDU

Brezilyalı futbolcu, bir dönem Atletico Madrid'de Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'la beraber top koşturan babası Paulo Assunçao ile birlikte İstanbul'a geldi. Pasaport kontrollerinden geçen Gustavo Assunçao ve babası kendilerini bekleyen özel araca binerek sağlık kontrolleri ve sözleşme için alandan ayrıldı.Sarı kırmızılılar 21 yaşındaki ön liberoyu satın alma opsiyonu ile kiraladı. Kiralama bedelinin 200 bin Euro, satın alma opsiyonunun ise 4 milyon Euro civarında olduğu öğrenildi.

Kulüp binasında yapılan imza töreninin ardından Brezilyalı futbolcuyla resmi sözleşme imzalandı. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Gustavo Assunçao ve kulübü Famalicao ile oyuncunun 2021-2022 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca Galatasaray'ın 2021-2022 sezonu sonunda futbolcunun bonservisini satın alma hakkı bulunmaktadır" denildi.

 

Galatasaray'ın yeni transferi Gustavo Assunçao İstanbul'da

"BENİM İÇİN BİR RÜYA"

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Assunçao, "Benim için bir rüya gerçekleşti. Çünkü Galatasaray'ı iyi tanıyorum. Galatasaray inanılmaz büyük bir tarihe ve başarılara sahip bir kulüp. Avrupa'daki başarıları ortada. O yüzden böyle büyük bir camiadan teklif aldığım için gururluyum. Zaten hiç düşünmeden kabul ettim. O yüzden bir rüya gerçekleşti" diye görüş belirtti.

Taraftarın önüne çıkmak için sabırsızlandığını belirten genç futbolcu, "Galatasaray taraftarlarını hem fotoğraflardan hem de videolardan takip edip seyrettim. O yüzden bir an önce onların karşısına geçip oynamak için sabırsızlanıyorum. Bu stadı dolu hayal ediyorum. Bir an önce onların karşısına geçmek istiyorum. Onlar da bana pozitif mesajlar gönderdiler. Geldiğim için mutlu oldular. O yüzden ben de sahaya çıkıp yüzde yüzümü onlar için vermek istiyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...