Tgrt Haber
20 Mart 2023 21:16 - Güncelleme : 20 Mart 2023 21:40

Göztepe'den sonra Süper Lig devi de satılıyor: Almanlar devrede!

Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış bu sezon da üst sıralarda yer alan Medipol Başakşehir'e Almanya merkezli yatırımcı firmadan ortalık teklifi geldi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Ajansspor
Göztepe'den sonra Süper Lig devi de satılıyor: Almanlar devrede!
Medipol Başakşehir,Borussia Mönchengladbach,Süper Lig,Göztepe,Rasmus Ankersen,Sport Republic,Danimarka

Spor Toto Süper Lig'de 2019-2020 sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen ve Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi gibi dev platformlarda düzenli olarak boy gösteren Medipol Başakşehir'in kapısını Almanlar çaldı. 

Ajansspor'un haberine göre; Bundesliga takımı Borussia Mönchengladbach'ın yatırımcısı olduğu şirket, Medipol Başakşehir'in %40'lık hissesini satın almak için resmi teklif yaptı.  Alman yetkililer, hafta sonunda İstanbul'a gelerek Başakşehirli yöneticilerle ilk görüşmeyi yaptı. 

AVRUPA'DA KARŞILAŞTILAR

Başakşehir, 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında Borussia Mönchengladbach'la karşılaşmış ve İstanbul'daki maçta 1-1 berabere kalmış, Almanya'daki karşılaşmada ise rakibini 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Süper Lig'de 26. hafta maçında deplasmanda Fatih Karagümrük'le 2-2 berabere kalan Başakşehir; 12 galibiyet, 5 beraberlik ile 7 mağlubiyet elde ederek 41 puanla 6. sırada yer alıyor.

Göztepe'den sonra Süper Lig devi de satılıyor: Almanlar devrede!

İLK SATILAN TÜRK KULÜBÜ GÖZTEPE OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında satın alınan ilk Türk kulübü İzmir ekibi Göztepe olmuştu. Sarı-kırmızılı ekibin 70'lik hissesi Danimarka şirketi Sport Republic'e satılmıştı. Bu satışın ardından Göztepe'nin yeni başkanı Rasmus Ankersen olmuştu.

39 yaşındaki futbol adamı, Göztepe Sportif AŞ'de Mehmet Sepil'in hisselerini resmen devralınca Türk sporuna ilk yabancı yatırım olurken, İzmir'in 1925 yılında kurulan 97 yıllık temsilcisi Göztepe, Türk futbolunda ilk yabancı yatırım alan kulüp olarak tarihe geçmişti.

Kaynak: Ajansspor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...