Tgrt Haber
20 Ekim 2021 14:41

Hakemlere La Liga modeli geliyor: Yapay zeka kullanılacak

Kulüpler Birliği, Merkez Hakem Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu, Riva’daki merkezde toplanıyor. Toplantıda hakemlik atamalarından kurulların seçimine kadar birçok kritik konuda sistem değişiklikleri konuşulacak. İşte saat 15.00'te başlayacak toplantıda yapılması istenen o değişiklikler.

Hakemlere La Liga modeli geliyor: Yapay zeka kullanılacak
hakem,,tff,,kuküpler birliği,,süper lig,

Türk futbolunda tartışmalı hakem kararları her hafta gündemi meşgul ediyor. Hakem tartışmaların sonlandırmak için Kulüpler Birliği de köklü bir değişim için harekete geçti. Bugün saat 15.00'te Riva'da Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Koç, MHK çalıştayını yürüten Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ve alt lig temsilcisi ile bir araya geliyor. Toplantıya TFF ve MHK yetkililerinin de katılması bekleniyor. Toplantıda hakemlik müessesesinde köklü bir değişim için yapılması gerekenler, eğitimlerle ilgili sistem değişikliği ve uygulanacak yeni yol haritasının ön planda tutulacağı bir toplantı gerçekleştirilecek.

HAKEMLERE LA LİGA MODELİ GELİYOR

İspanya'da uygulanan hakem atama modelinin Türkiye'de de kullanılması için Kulüpler Birliği tarafından yapılan çalışmalar tamamlandı.

Sabah gazetesinin haberine göre hakem atamalarında İspanya’da kullanılan yapay zeka modelini hazırlayan şirketle anlaşıldı. Türkiye'ye özel bir yazılım yaptırıldı. Toplantıda hazırlanan bu program da sunulacak. Hakem atamaları, hangi maçlarda nasıl performans ortaya koydukları ve hakemlerin son iki yıldaki performansının not ortalamasının detayları yer alacak.

HAKEMLİK DÜZENLEMESİNDE ŞEFFAFLIK ESAS ALINACAK

Hakemlerin göreve başladıkları ilk andan itibaren yeterlilikleri, akraba ilişkileri takip edilerek yeni hakemlik düzenlemesinde şeffaflık esas alınacak. Uygulama hayata geçtiği takdirde hakem seçme kriterleri değiştirilecek. MHK'nin yapısı, İl Hakem Kurulları, Bölge Hakem Kurulları gibi organlarda değişim yapılacak.

HAKEM NOTLARI AÇIKLANACAK

Kulüpler Birliği, hakemlerin maaş ve eğitim gibi giderlerini karşılayacak. TFF ile bu konuda yetki paylaşımı yapılacak. MHK, hakemlerin maç performanslarını gizli tutmayacak. Performanslar kamuoyuna o hafta nedenleriyle birlikte açıklanacak.

METİN TOKAT İSTİFA ETTİ!

Metin Tokat, Merkez Hakem Kurulu üyeliğinden istifa etti. İstifayı Türkiye Futbol Federasyonu duyurdu. TFF’den yapılan açıklamada Metin Tokat’ın yerine Ferhat Gündoğdu'nun MHK üyesi olarak atandığı ve yeni görevine başlayacağı ifade edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...