Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2022 17:32

İsmail Kartal kimdir, nereli? Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü İsmail Kartal oldu!

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü belli oldu! Son dakika haberine göre Fenerbahçe’nin boş kalan teknik direktörlüğüne İsmail Kartal getirildi. Sezon sonuna kadar anlaşma sağlanan İsmail Kartal’ın kim olduğu ve teknik kariyeri futbolseverler tarafından merak ediliyor. Peki, Fenerbahçe yeni teknik direktörü İsmail Kartal kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte İsmail Kartal’ın çalıştırdığı takımlar ve kariyeri…

İsmail Kartal kimdir, nereli? Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü İsmail Kartal oldu!
İsmail Kartal,fenerbahçe,Vitor Pereira,teknik direktör

Fenerbahçe’nin bir önceki teknik direktörü ile yoları ayırmasının ardından boş kalan teknik direktörlük kadrosuna İsmail Kartal’ın getirildiği açıklandı. Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yollar ayıran ve uzun süredir hoca arayışlarını sürdüren Fenerbahçe için Löw, Bilic gibi isimler ortaya atılmıştı. Fenerbahçe, tüm bu isim iddialarının yanında yeni hocasını belirledi. Kulüpten gelen açıklamaya göre, İsmail Kartal ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığı söylendi. Peki, İsmail Kartal kimdir? İşte Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal’a dair tüm merak edilenler…

İSMAİL KARTAL KİMDİR?

İsmail Kartal, 25 Mayıs 1961 yılında İstanbul’da dünyaya gelmişti. Futbol yaşantısına Sarıyer'de başlamıştır. Daha sonra Gaziantepspor'a transfer olmuştur. İki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 1983-1993 yılları arasında top koşturduğu Fenerbahçe'de 235 maç oynadı, dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı. 1993-1994 sezonunda Denizlispor' da 32 maçta 12 gol atarak futbolculuk kariyerinin en verimli dönemini yaşamış, 1994-1995 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra aktif futbolculuğu bırakmıştır.

İsmail Kartal kimdir, nereli? Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü İsmail Kartal oldu!

İSMAİL KARTAL’IN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Kardemir Karabükspor'u çalıştırarak yaptı. Daha sonra Sivasspor'un başına geçti ve Yiğidoları sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı. İsmail Kartal, 2006-2007 sezonunda Mardinspor'un başında başlamış, sezon ortasında görevinden ayrılarak Malatyaspor'un başına geçmiştir. Ardından Malatyaspor'u bırakıp FB TV'de yorumculuğa başlamıştır. 2007-2008 sezonunun 18.haftasının ardından Orduspor'un başına geçti. 2008-2009 Konya Şekerspor teknik direktörlüğünü yapmıştır.

İsmail Kartal kimdir, nereli? Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü İsmail Kartal oldu!

2010-2014 sezonları arasında Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 2014-2015 sezonu başında, teknik direktörlüğe getirildi. Fenerbahçe'deki teknik direktörlük kariyerinde ilk derbi galibiyetini 8. haftada deplasmanda oynandığı Beşiktaş maçını 2-0'lık skorla elde etmiştir.

11 Ekim 2015 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor ile anlaşmıştır.12 Kasım 2015 tarihinde Eskişehirspor'daki görevinden istifa etti.

2017-18 sezonu başında Ankaragücü ile anlaşan İsmail Kartal sezon sonunda ligi ikinci bitirerek 6 sezon aradan sonra takımı Süper Lig'e çıkartma başarısını gösterdi.

İsmail Kartal sonrasında Çaykur Rizespor ve Konyaspor’u da çalıştırmıştı.

İsmail Kartal son olarak, Erzurumspor ile anlaşmış ve sözleşme imzalandıktan sonra takım ile 5 gün idmanlara çıkmıştı. Sonrası ise ‘Enerjim ve motivasyonum yok’ diyerek istifa etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...