Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2022 18:13 - Güncelleme : 27 May 2022 19:04

Jorge Jesus Fenerbahçe'de!

Son dakika spor haberi: Yeni sezon öncesi teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Jorge Jesus ile anlaşmaya vardı. Portekizli teknik adam önümüzdeki hafta İstanbul'da olacak.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Jorge Jesus Fenerbahçe'de!
,Jorge Jesus,Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele etme hakkı kazanan Fenerbahçe, uzun süredir uğraş verdiği teknik direktör Jorge Jesus'da mutlu sona ulaştı.

Sarı-lacivertliler Portekizli hoca ile anlaşma sağladı. Jesus'un avukatı Luis Miguel Henrique sözleşme detaylarını görüşmek için İstanbul'a geldi. Jorge Jesus önümüzdeki hafta İstanbul'da olacak ve sözleşmeye imza atacak.

Resmi açıklamanın da bir kaç gün içinde yapılması bekleniyor.

JORGE JESUS KİMDİR?

Jorge Jesus, 24 Temmuz 1954 tarihinde Portekiz, Amadora’da doğmuştur. Tam adı Jorge Fernando Pinheiro de Jesus’dur. Futbolcu olduğu dönemde orta sahanın sağ kanadında görev aldı. Profesyonel futbol hayatına Portekiz takımlarından Sporting Lizbon’da başladı. 16 yıl yaptığı futbol hayatında birçok farklı kulüplerde olan Jorge Jesus, hiç bir zaman beklenilen performansı gösteremedi ve genellikle yedek kulübesine hapsoldu. 16 yılda yaklaşık 160 maçta kadroda oldu. 1989 yılında aktif futbol hayatını bırakarak emeklilik kararı aldı.

1989 yılından 2014 yılına kadar yaptığı teknik direktörlük hayatında ise daha başarılı olmuş ve şimdiye kadar 15 takım çalıştırmıştır.

Çalıştırdığı takımlar sırasıyla; Amaro FC, Felgueiras 2015, Uniao Maderia, CF Estrela, Vitoria Setubal, CF Estrela, Vit. Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, SC Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al Hilal, Flamengo.

Jorge Jesus'un kariyerinde çalıştırıdığı 15 takımdan en çok dikkat çekenler ise Braga, Benfica, Sporting Lizbon ve Flamengo oldu.

JESUS'UN KUPA KOLEKSİYONU

Portekiz şampiyonluğu: 3 kez
Portekiz Lig Kupası: 6 kez
Brezilya Süper Kupası: 1 kez
Brezilya Kupası: 1 kez
Copa Libertadores: 1 kez
Sudamericana: 1 kez
Portekiz Süper Kupası: 2 kez
Suudi Arabistan Süper Kupası: 1 kez

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...