Tgrt Haber
06 Haziran 2022 14:44 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 15:05

Jorge Jesus'un A planı dörtlü savunma: Hızlı ve agresif Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus, sarı-lacivertli takıma gelecek sezon oynatacağı taktiği belirledi. Tecrübeli çalıştırıcı transfer yapılacak noktaları ve isimleri de netleştirdi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Jorge Jesus'un A planı dörtlü savunma: Hızlı ve agresif Fenerbahçe
Fenerbahçe,Jorge Jesus

Fenerbahçe yeni sezona dünyacü ünlü teknik direktör Jorge Jesus önderliğinde giriyor. Şampiyonluk hedefiyle çıkılan yolda tecrübeli hoca, taktik ve transfer planlamasını belirledi.

FENERBAHÇE HANGİ TAKTİK VE DİZİLİŞLE OYNAYACAK?

Sarı-lacivertli takımın patronu Jesus, geçtiğimiz sezon vatandaşı Vitor Pereira'nın yaptığı gibi üçlü savunma oynamayacak. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, maça göre sistem belirleyecek olan Jesus, A planı olarak dörtlü savunmayı tercih edecek. Eğer oyun içinde gerek görürse formasyon değiştirecek.

Kaleci ve stoperlerinden memnun olan 67 yaşındaki teknik adam, sağ bekte Bright Osayi-Samuel ile devam edecek. Ferdi Kadıoğlu'nu de çok beğenen Jesus, sol bekte genç yıldızla rekabete girecek bir isim alacak.

Jorge Jesus'un A planı dörtlü savunma: Hızlı ve agresif Fenerbahçe

FENERBAHÇE'DE HANGİ BÖLGELERE TRANSFER YAPILACAK?

Haberde orta alanda savunmanın önüne bir takviye yapılacağı aktarıldı. Buna göre, en büyük değişim ise hücum hattında yaşanacak.

Jesus, 5- 6 transferin dördünü 3. bölge için istedi. En önemli talebi santrfor. Ayrıca sol-sağ önde kullanılacak skorer bir kanat oyuncusu arayışının yanı sıra net bir skorer ve 2. forvet olarak kullanabileceği bir 10 numara istiyor.

HIZLI VE AGRESİF FENERBAHÇE!

Fenerbahçe, yeni sezonda teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde farklı bir kimliğe bürünecek. Portekizli teknik adam, daha fazla koşan, mücadele eden, fiziksel anlamda diri, hareketli ve tempolu bir Fenerbahçe oluşturmak istiyor. Brezilya ekibi Flamengo’da görev yaparken rakip savunmaya güçlü bir şekilde pres yapan, savunma hattını orta sahaya çıkartan, rakibi kendi sahasında boğan ve rakip kaleye yakın noktada top kazanmaya çalışan bir takım oluşturan Jesus, aynı oyun felsefesini sarı lacivertli takıma da yerleştirmeyi hedefliyor.

Jorge Jesus'un A planı dörtlü savunma: Hızlı ve agresif Fenerbahçe

OYUNA GÖRE TRANSFER

Yeni Şafak'ın haberine göre; Jesus, Fenerbahçe’ye pas oyunundan daha çok hızlı oynayan ve doğrudan kaleye giden, kazanırken de gösterişli ve göze hoş gelen bir futbol oynatmayı planlıyor. Portekizli teknik adamın transfer listesinde yer olan oyuncular da buna yönelik oyuncular. Jesus’un yönetime verdiği listede yer alan isimlerin oyunu zenginleştirecek, takımın performansını yükseltecek, hücum hattına destek sağlayan oyuncular.

"FUTBOL ŞOVDUR VE ŞOV GİBİ OYNANMALIDIR"

Jesus daha önce yaptığı açıklamada, “Galibiyet hiçbir zaman yetmez. Seyircilerden yüksek bir not almak, sanatsal oynamak ve galibiyeti her şeyiyle hak etmek önemlidir. Futbol bir şovdur ve şov gibi oynanmalıdır. Bütün takımlarımda başarmak istediğim şey bu” ifadeleriyle oyun stratejisi hakkında bilgi vermişti.

Jorge Jesus'un A planı dörtlü savunma: Hızlı ve agresif Fenerbahçe

FENERBAHÇE'Yİ ZORLU BİR KAMP BEKLİYOR!

Jorge Jesus oyuncuların fiziksel yapılarına önem veriyor. Bu nedenle sezon başı kampında Fenerbahçeli futbolcuları oldukça yoğun ve zorluk derecesi yüksek antrenmanların yer aldığı bir çalışma programı bekliyor. Tatilde olan futbolculara Portekizli çalıştırıcının ekibi tarafından hazırlanan aktif dinlenme programı gönderildi ve 13 Haziran’da başlayacak kampa hazır gelinmesi istendi.

Jesus’un ekibinde yer alan yardımcı antrenör Marcio Sampolo fiziksel antrenörlük, yaralanmaların önlenmesi ve oyuncuların iyileşmesi üzerine uzman. Jesus yoğun antrenmanlarda olası sakatlıkların önüne geçmek için Sampolo ile birlikte antrenman programlarını belirleyecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...