Tgrt Haber
14 Ocak 2022 21:49

Kartal tek attı üç aldı! Maç sonucu: Beşiktaş 1-0 Gaziantep FK

Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Beşiktaş, evinde Gaziantep FK'yı konuk etti. Siyah-beyazlılar mücadeleden 1-0 galip ayrılarak üç puanın sahibi oldu. Kartal'a galibiyeti getiren gol Batshuayi'den geldi.

Kartal tek attı üç aldı! Maç sonucu: Beşiktaş 1-0 Gaziantep FK
Süper Lig,Beşiktaş,Gaziantep FK

Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Beşiktaş, evinde Gaziantep FK'yı konuk etti. Siyah-beyazlılar mücadeleden 1-0 galip ayrılarak üç puanın sahibi oldu. Kartal'a galibiyeti getiren gol Batshuayi'den geldi.

Bu sonuçla siyah-beyazlılar puanını 32'ye yükselterek maç fazlasıyla 6. sıraya tırmandı. Gaziantep FK ise 31 puanda kaldı.

2 MAÇ SONRA KAZANDI

Beşiktaş, ligde iki maç sonra galibiyet elde etti.

Ligin ilk yarısının son hafta maçında İttifak Holding Konyaspor'a 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarının ilk mücadelesinde de Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı.

Gaziantep FK'yi 1-0 mağlup eden Beşiktaş, 2 maç sonra 3 puanlık bir sonuca imza attı.

EVİNDE ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ GALİBİYET

Beşiktaş, teknik direktör Önder Karaveli yönetiminde evinde üst üste üçüncü galibiyete imza attı.

Evindeki Trabzonspor (1-2) ve GZT Giresunspor (0-4) maçlarında mağlup olan Beşiktaş; Yukatel Kayserispor'u 4-2, Göztepe'yi 2-1 ve Gaziantep FK'yi 1-0 yenerek iç sahada üç maçlık seri yakaladı.

GAZİANTEP FK KARŞISINDA EVİNDE YİNE PUAN KAYBETMEDİ

Beşiktaş, 2019-2020'de ligde mücadele etmeye başlayan Gaziantep FK'ye evinde yine puan şansı vermedi.

Gaziantep FK'ye İstanbul'daki ilk maçta 3-0 üstünlük kuran siyah-beyazlı ekip, geçen sezonki karşılaşmayı ise 2-1 kazandı. Beşiktaş, bu sezonki karşılaşmayı da 1-0 kazandı.

Beşiktaş, deplasmanda rakibiyle yaptığı 3 maçta ise bir beraberlik ve 2 yenilgi almıştı.

GAZİANTEP FK 5 MAÇ SONRA MAĞLUP OLDU

Gaziantep FK, ligde 5 maç sonra mağlup oldu.

Göztepe'ye 2-1 yenildikten sonraki 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberlik alan Gaziantep FK, Beşiktaş mücadelesini 1-0 mağlubiyetle tamamladı.

Ligde 8. mağlubiyetini alan Gaziantep FK 31 puanda kaldı.

AHMET ÇALIK UNUTULMADI

Maçın 6. dakikasında Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu, topu taca attı ve tüm futbolcular, hafta içinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık'ı alkışlarla andı.

Beşiktaş Kulübü de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Her zaman kalbimizde olacaksın, seni unutmayacağız" ifadelerine yer verdi.

İttifak Holding Konyaspor'da görev alan Ahmet Çalık, 6 numaralı formayı giyiyordu.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada kullanılan köşe vuruşunda altı pasa düşen topa Muhammet Demir müsait pozisyonda vurdu, top kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

15. dakikada Emirhan İlkhan'ın rakip ceza sahasına taşıdığı top bir anda Pjanic'in önünde kaldı. Siyah-beyazlı futbolcunun şutunda kaleci gole izin vermedi.

45. dakikada Sagal'ın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ersin topu direk dibinde kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

52. dakikada Güven Yalçın'ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Rosier'in şutunda kaleci Günay topun sahibi oldu.

62. dakikada Pjanic'in soldan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topa yükselen Larin'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

67. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Soldan ceza sahasına giren Ghezzal'ın şutunda kaleciden dönen topu altı pas önünde Batshuayi filelere gönderdi: 1-0

90+4. dakikada gelişen hızlı Beşiktaş atağında Pjanic'in kendi ceza sahasından başlattığı atakta sağdan bindiren Rosier'in pasıyla ceza sahasına hareketlenen Oğuzhan Özyakup sağ taraftan topu arkaya gönderdi, topla buluşan Larin düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ancak VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi.

Karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...