Tgrt Haber
23 Aralık 2021 21:56

Kartal 'Destan' yazdı! Maç Sonucu: Beşiktaş 2-1 Göztepe

Süper Lig'in 18. hafta kapanış mücadelesinde Beşiktaş, Göztepe'yi Vodafone Park'ta konuk etti. Kartal 1-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı bildi. Siyah-beyazlılarda Rosier 83. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Kartal'a galibiyeti getiren goller, Larin ve Ghezzal'dan geldi. Göztepe'nin tek sayısını Cherif Ndiaye kaydetti.

Kartal 'Destan' yazdı! Maç Sonucu: Beşiktaş 2-1 Göztepe
Süper Lig,Beşiktaş,Göztepe

Süper Lig'in 18. hafta kapanış mücadelesinde Beşiktaş, Göztepe'yi Vodafone Park'ta konuk etti. Kartal 1-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı bildi. Siyah-beyazlılarda Rosier 83. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Kartal'a galibiyeti getiren goller, Larin ve Ghezzal'dan geldi. Göztepe'nin tek sayısını Cherif Ndiaye kaydetti.

İzmir ekibi, Soner ile bir penaltı atışından yararlanamadı. Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu penaltının dışında da kurtardığı şutlarla dikkat çekti.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 28'e yükselterek 7. sıraya tırmandı. Göztepe ise 14 puanla 19. sırada kaldı.

ÖNDER KARAVELİ YÖNETİMİNDE 7 PUAN

Beşiktaş, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasının ardından göreve getirilen 19 yaş altı teknik sorumlusu Önder Karaveli yönetiminde iki galibiyet ve bir beraberlikle 7 puan aldı.

Karaveli yönetiminde Yukatel Kayserispor'u 4-2 ve Göztepe'yi 2-1 yenen siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe ile de 2-2 berabere kaldı.

GOL YEME SERİSİ SÜRÜYOR

Beşiktaş'ın ligdeki gol yeme serisi Göztepe karşısında da sürdü.

Sezonun ilk 4 maçında gol yemeyen siyah-beyazlı takım, üst üste 14. maçta kalesinde gol gördü.

Beşiktaş söz konusu 14 maçta toplam 27 gol yedi.

ERSİN İKİNCİ KEZ PENALTI KURTARDI

Göztepe'nin kazandığı penaltı atışında gole izin vermeyen kaleci Ersin Destanoğlu, bu sezon ikinci kez penaltı kurtardı.

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı evinde 2-1 yendiği maçta rakibinin kazandığı penaltıda Mustafa Muhammed'in vuruşunda başarılı bir kurtarış yapan 20 yaşındaki file bekçisi, Göztepe karşısında da 41. dakikada Soner Aydoğdu'nun penaltı atışında gole izin vermedi.

Siyah-beyazlı taraftarlar maç içinde ve sonunda Ersin lehine tezahüratta bulundu.

ROSİER İKİNCİ KEZ KIRMIZI KART GÖRDÜ

Beşiktaş'ta ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Valentin Rosier bu sezon ikinci kez aynı durumla karşı karşıya kaldı.

Siyah-beyazlı ekibin Adana Demirspor ile 3-3 berabere kaldığı maçta kırmızı kart gören Rosier, Göztepe karşılaşmasının 81. dakikasında takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın 43. dakikasında sarı kart gören Rosier, 81. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.

VİDA VE ARSLANAGİC SAKATLANDI

Karşılaşmanın 90. dakikasında Göztepe'nin kullandığı serbest vuruşta Beşiktaş ceza alanı içinde topa hamle yapan Domagoj Vida ile Dino Hugo Arslanagic kafa kafaya çarpıştı.

Her iki oyuncunun başında kanama oldu. Vida ve Arslanagic tedavilerinin ardından oyuna devam etti.

ÖNDER KARAVELİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli ve yardımcıları maçın bitişiyle saha kenarında büyük sevinç yaşadı.

Karaveli maçın ardından sahaya girerek oyuncularını tek tek kutladı.

Siyah-beyazlı taraftarlar da Önder Karaveli'ye büyük sevgi gösterisinde bulunarak tribünlere çağırdı. Tribünleri tek tek dolaşan Karaveli, gözyaşlarını tutamadı.

GÖZTEPE ÜST ÜSTE 3. YENİLGİSİNİ ALDI

Göztepe ligde üst üste üçüncü kez mağlup oldu.

Bu sezon 10. kez sahadan mağlup ayrılan Göztepe, 14 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Oğuzhan'ın hatalı pasında topu alan Soner, meşin yuvarlağı Ndiaye'ye bıraktı. Bu oyuncu ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturdu: 0-1.

31. dakikada Josef'in sağdan ortasında topla buluşan Oğuzhan, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Larin'e bıraktı. Larin ceza alanı içinde sol çaprazdan plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

35. dakikada Tjanic'in sağ çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Halil'in kontrol etmeye çalıştığı top daha sonra taca çıktı.

39. dakikada Ndiaye'nin pasında topla buluşan Kerim Alıcı ceza alanı içinde Montero'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi.

41. dakikada penaltı atışını kullanan Soner'in vuruşunda, kaleci Ersin meşin yuvarlağı çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1 beraberlikle tamamlandı.

60. dakikada Batshuayi'nin pasıyla topla buluşan Ghezzal rakiplerini geçip önünü açtıktan sonra düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

64. dakikada Larin'in pasıyla topla buluşan Batshuayi'nin sol çaprazdan sert şutunda, kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

72. dakikada Batshuayi'nin pasında topla buluşan Pjanic'in sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

77. dakikada Beşiktaş'ın rakip ceza alanı önünde kazandığı serbest atışı kullanan Ghezzal'in vuruşunda, top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü.

84. dakikada Ndiaye'nin ceza alanı içinde dönerek vuruşunda, kaleci Ersin son anda yatarak topu kontrol etti.

90. dakikada Berkan Emir'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Arslanagic'in kafa vuruşunda, top üstten az farkla auta gitti.

90+3. dakikada Tjanic'in ceza alanı içinde şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazandı.

BEŞİKTAŞ'TA İKİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe ile oynadığı karşılaşmaya Fenerbahçe mücadelesine göre iki farklı isimle çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik sorumlusu Önder Karaveli, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta sakatlanan Necip Uysal'ın yerine stoperde Francisco Montero'ya görev verdi.

Karaveli, Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynattığı Can Bozdoğan'ı Göztepe karşısında yedek soyundurdu. Siyah-beyazlı takımda orta sahada son maçlarda iyi performans gösteren Oğuzhan Özyakup ilk 11'de oynadı.

OĞUZHAN ÖZYAKUP 12 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Beşiktaş'ın tecrübeli ismi Oğuzhan Özyakup 12 maç sonra ilk 11'de şans buldu.

Siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile 15 Ekim'de oynadığı karşılaşmada ilk 11'de oynayan Oğuzhan, sonrasında ligde ve Avrupa'da şans bulmakta zorlandı.

Medipol Başakşehir maçından sonra ligdeki 6 karşılaşmada kadroda olmasına rağmen süre alamayan Oğuzhan, Önder Karaveli'nin görev yaptığı Yukatel Kayserispor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında ise sonradan oyuna dahil oldu.

Oğuzhan, Medipol Başakşehir maçından sonra Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 maçta da yedek kulübesinde kaldı. Tecrübeli oyuncu deplasmandaki Sporting Lizbon karşılaşmasında ise yedeklerden oyuna girme şansı yakaladı.

MONTERO LİGDE 6 MAÇ SONRA İLK 11'DE OYNADI

Göztepe karşısında Domagoj Vida ile stoperde görev alan Montero, ligde 6 maç sonra aynı şansı buldu.

Ligin 11. haftasında Atakaş Hatayspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de oynayan Montero, Giresunspor mücadelesinde ise sonradan oyuna dahil oldu.

Kasımpaşa maçında kadroda yer alamayan Montero, ligde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor, Yukatel Kayserispor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında ise yedekler arasında kaldı.

Beşiktaş'ta Can Bozdoğan'ın yanı sıra Emre Bilgin, Salih Uçan, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Welinton, Kenan Karaman, Serdar Saatçı, Güven Yalçın ve Umut Meraş yedekler arasında yer aldı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Son 2 maçta 4 puan toplayan Beşiktaş'ın Göztepe ile oynadığı maçta tribünler boş kaldı.

Yukatel Kayserispor maçında stadı tamamen dolduran siyah-beyazlılar, soğuk havada oynanan Göztepe maçına biletler yüzde 50 indirimli olmasına rağmen ilgi göstermedi.

Siyah-beyazlı oyuncular bugün vefat eden kulüp personeli Abdulvahap Öksüz için sahaya siyah bantla çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...