Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2021 17:59

Kartal'dan buruk veda! Maç Sonucu: Borussia Dortmund 5-0 Beşiktaş

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. ve son hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, Alman ekibi Borussia Dortmund ile deplasmanda karşılaştı. Temsilcimizi mücadeleden 5-0 yenik ayrıldı. Ev sahibi ekibin gollerini Malen, Reus(2) ve Haaland(2) kaydetti. Siyah-beyazlılar 43. dakikada Welinton'un kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

Kartal'dan buruk veda! Maç Sonucu: Borussia Dortmund 5-0 Beşiktaş
beşiktaş,uefa şampiyonlar ligi,Borussia Dortmund

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. ve son hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, Alman ekibi Borussia Dortmund ile deplasmanda karşılaştı. Temsilcimizi mücadeleden 5-0 yenik ayrıldı. Ev sahibi ekibin gollerini Malen, Reus(2) ve Haaland(2) kaydetti. Siyah-beyazlılar 43. dakikada Welinton'un kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

Kartal bu sonuçla grubu 0 puanla son sırada tamamladı. Dortmund ise puanını 9 yaptı. Alman ekibi yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Grubun diğer mücadelesinde lider Ajax, Sporting Lizbon'u 4-2 ile geçti. İki ekip de yoluna Devler Ligi'nde devam edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Dortmundlu futbolcu Wolf yerden sert vurdu ancak siyah beyazlı savunmadan geri döndü.

15. dakikada Dortmund'un kullandığı kornerde topla bululşan Reus'un sert şutu üstten auta çıktı.

17. dakikada sol kanattan gelişen Dortmund'un atağında ceza sahasında topla buluşan Bellingham müsait pozisyondan yararlanamadı.

29. dakikada Borussia Dortmund öne geçti. Bellingham ile atağa kalkan Dortmund'da sol tarafta topla buluşan Malen ceza sahasına girdikten sonra takımını öne geçiren golü kaydetti.1-0

43. dakikada hakem ceza sahasına giren Dahoud'un Welinton tarafından düşürüldüğünü belirterek penaltı noktasını gösterdi. Beşiktaşlı futbolcuların yoğun itirazları sonrası VAR kontrolü yapan Fransız hakem kararını değiştirmeyince Reus 45. dakikada penaltıdan Dortmund'u 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısını Borussia Dortmund 2-0 önde tamamladı.

53. dakikada sol çaprazdan ver kaç yaparak ceza sahasına giren Reus üç oyuncuyu geçtikten sonra rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-0

68. dakikada sol kanattan Schulz'un ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Erling Haaland'ın kafa vuruşunda top ağlara gitti. 4-0

75. dakikada Dahoud'un sağ kanttan kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.

81. dakikada Dahoud'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte iyi yükselen Haaland'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 5-0

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 5-0 Alman ekibinin üstünlüğüyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...