Tgrt Haber
02 Mart 2023 14:20 - Güncelleme : 02 Mart 2023 15:06

Son dakika! Kayseri'de deplasman yasağı kararına durdurma

Son dakika haberi: Tribünlerde 'istifa' sloganlarının polemiği devam ederken Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe seyircisi alınmayacağı açıklanmıştı. Bu karar Kayseri 2. İdare Mahkemesi tarafından yasağın durdurulması kararı verildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Fenerbahçe,Kayserispor,Süper Lig,Son dakika

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin üzerinden tam 23 gün geçti. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerde 45 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan felaketin ardından Türkiye tek yürek oldu ve deprem bölgelerinde yaraların bir an önce sarılması için var gücü ile seferber oldu. Türkiye, geçirdiği en hassas süreçlerden birinde, türlü dezenformasyon ve provokasyonlara şahit oldu. Bu seferberliği gölgede bırakmak isteyenler, felaketin ilk gününden itibaren provokasyon amaçlı çok sayıda girişimde bulundu. Bu provakatif girişimlerden birisi de Fenerbahçe- Konyaspor mücadelesinde yaşandı. Fenerbahçe tribününden bir grup taraftar maç öncesi "Hükümet istifa" sloganları atmıştı.

İstifa sologanlarının ardıdan MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere birçok devlet erkanından tepki gelmişti. Fenerbahçe taraftarına ilk tepki gösterenlerden biri olan Devlet Bahçeli, "Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında trübünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur" ifadelerini kullanmıştı. 

FENERBAHÇE'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

Tribünlerde istifa polemiği devam ederken yeni bir gelişme yaşanmış, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararınca, cumartesi saat 19.00'da oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe seyircisi alınmayacağı açıklanmıştı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamayla bu karar tepki gösterilip TFF'ye başvurulacağı bildirimişti.

YASAK KARARINA DURDURMA

Kayserispor-Fenerbahçe maçında deplasman taraftarına yasak getiren kararla ilgili yeni gelişme yaşandı. Kayseri 2. İdare Mahkemesi, Kayserispor-Fenerbahçe maçında konuk takım taraftarına getirilen deplasman yasağı için yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Kayseri İl Güvenlik Kurulu'na 1 günlük itiraz süresi tanındı. Mahkeme nihai kararını itiraz dilekçesini değerlendirdikten sonra verecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İbrahim 3 Mart 2023 11:11

O statyum inleyecek Bahçeli dinleyecek

Sonraki Haber Yükleniyor...