Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Mart 2022 07:45 - Güncelleme : 08 Mart 2022 07:52

Mete Kalkavan Fenerbahçe’nin hedefinde: Sen niye vermedin?

İrfan Can Kahveci’nin atıldığı pozisyona VAR’dan müdahale eden Mete Kalkavan, kendi yönettiği maçta benzer durumu sarı kartla geçiştirmişti. VAR da karara dâhil olmamıştı…

Mete Kalkavan Fenerbahçe’nin hedefinde: Sen niye vermedin?

Dev bir maç daha hakem tartışmalarının gölgesinde kaldı. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki kritik karşılaşmada mücadele gece yarısı gerçekleşen hakem tayini ile planlanandan erken başladı! Maça da futbolcular değil, hakemler damga vurdu. Mücadele Zorbay Küçük’e büyük geldi, hakem kendi kararlarının altında ezildi. Fenerbahçe cephesini çileden çıkaran olay ise İrfan Can Kahveci’nin VAR uyarısıyla atılması oldu. Zira VAR’da görev yapan Mete Kalkavan, kendi yönettiği maçlarda benzer pozisyonlarda hiç kırmızı kartını kullanmamıştı. VAR da devreye girmemişti.

ARTIK SUSMAK YOK

Karşılaşma sonrası neredeyse tüm hakem yorumcuları Zorbay Küçük’ün kararının hatalı olduğu konusunda hem fikir olurken, VAR’ın devreye girmesinin de kesinlikle yanlış olduğu vurgulandı. En ağır iddia ise Küçük’ün son anda bu maça atandığı idi ki; Küçük’ün Türkiye Kupası’ndaki 120 dakikalık Alanya-Gaziantep maçında son düdüğü çalmasından hemen sonra bu kararın açıklanması iddiaları doğrular nitelikle. Zehir zemberek açıklamalar yapan Fenerbahçe, her şeye susan TFF’den anında “savcılık” cevabı alsa da susmaya niyetli değil. Aksine, TFF, MHK ve Mete Kalkavan’la ilgili kapsamlı bir açıklama için hazırlık yapılıyor.

KALKAVAN KARARLARI

-28 Şubat 2022’de oynanan Kasımpaşa-Fenerbahçe maçında Kim, kayarak topa müdahale ederken ayağına basan Fall’a kart çıkmadı.

-27 Aralık 2021’deki Konyaspor-Beşiktaş mücadelesinde Mpoku, Pjanic’in bileğine basınca, sarı kart gördü.

KOÇ SESİNİ YÜKSELTECEK

Trabzonspor maçındaki hakem yönetimine sinirlenen Ali Koç, şikayetlerini bizzat TFF Başkanı Nihat Özdemir’e anlatacak. Trabzon’daki maçta Ali Şansalan’ın kararlarına isyan eden Koç’un sesini artık daha da yükselteceği söyleniyor.

KIRMIZIYLA ALAKASI YOK

Trabzon maçında oyundan atıldığı için takım arkadaşlarından özür dileyen İrfan Can, pozisyonun kırmızı kart olmadığını söyledi. Devre arasında pozisyonu tekrar tekrar izleyen İrfan Can “Haksız bir kartla atıldım. Futbola adaletin hâkim olması gerek” ifadesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...