Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2021 07:01

Milli Takım’a Dünya Kupası yolu göründü

Dünya Kupası umutlarını düne kadar Kafdağı’nın ardına atan Türkiye, son iki maçta yeniden umutlarını yeşertti. Letonya karşısında uzatmanın son saniyesinde penaltıyla gelen galibiyet, ardından da Cebelitarık karşısında alınan yarım düzinelik sonuç… Tabii bir de üstüne önceki gece gruptaki rakiplerimizin aldığı sonuçlar… Katar bize göz kırpıyor. Türkiye, EURO 2016’ya gidiş sürecindeki çok ihtimalli macerayı yeniden yaşıyor, ‘olmaz’ denilen ihtimaller bir bir gerçekleşiyor.

Milli Takım’a Dünya Kupası yolu göründü
a milli takım,türkiye,dünya kupası

2022 FIFA Dünya Kupası şansını kaçırmamamız lazım. Türkiye, sekiz ihtimalin gerçekleştiği euro 2016’ya gidiş macerasını yeniden yaşıyor. Bize bol gol lazımdı; Cebelitarık’a altı tane attık, Norveç’le aradaki averajı eritip öne geçtik. Averajı kapatalım derken Norveç, sahasında Letonya ile berabere kaldı, üçüncü sıraya düştü. Hollanda, 2-0 önde olduğu maçta Karadağ’la 2-2 berabere kaldı, Türkiye’ye ‘direkt uçuş’ şansı doğdu. Hollanda-Norveç maçından çıkacak üç ihtimal de Karadağ’ı yenmemiz hâlinde bize yarayacak.

HEPSİ BİZE ÇALIŞTI

Grupta üçüncü sırada olan Türkiye, Norveç’ten beş gol averaj gerideydi. Bu yüzden Cebelitarık karşısında kazanmak değil, ‘farklı kazanmak’ zorundaydık; altı tane attık, Norveç’le aradaki averajı eritip öne geçtik. Bu sonuç bizim için “Norveç son maçında Hollanda’ya yenilirse ve biz de Karadağ’ı yenersek grup ikincisi” olarak play-off kapısını açacaktı. Ancak daha güzeli gerçekleşti önceki gece. Norveç, sahasında Letonya ile golsüz berabere kaldı, puan durumunda üçüncü sıraya düştü.

LİDERLİK ŞANSIMIZ VAR

Play-off’a gitmek demek Dünya Kupası umutlarının sürmesi anlamına geliyordu. Gece yarısında bir güzel haber daha geldi; Hollanda 82’nci dakikaya 2-0 önde girdiği maçta Karadağ ile 2-2 berabere kaldı, Türkiye’ye grup liderliği, bir başka deyişle Katar’a ‘direkt uçuş’ şansı doğdu. Ay yıldızlı takımımız yarın akşam Karadağ’ı yendiği takdirde Hollanda-Norveç maçından çıkacak her türlü sonuç bize yarayacak. Bu durumda Türkiye, ya kupaya hemen bilet alacak ya da play-off’tan aktarma yapacak.

LETONYA VE KARADAĞ MAÇLARI

Millî Takım aslında Dünya Kupası elemelerine çok iyi başlamıştı. Ancak Letonya karşısında 3-1 öndeyken alınan 3-3’lük sonuç ile 2-0 öndeyken Karadağ karşısında 90+7’de gelen 2-2’lik sonuç, ay yıldızlı takıma 4 puan kaybettirdi. Millî takım bu maçlardan 6 puan çıkarsaydı grup liderliği için çok avantajlı olacaktı.

KARADAĞ MAÇINA ALMAN HAKEM

A Millî Takımımızın, Karadağ ile oynayacağı maçı Alman hakem Daniel Siebert yönetecek. Türkiye, Daniel Siebert yönetiminde çıktığı tek müsabakada yine Karadağ ile karşılaşmış ve hazırlık maçını 1-0 kazanmıştı.

STEFAN KUNTZ’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Millî takımın Alman teknik direktörü oyuncularına “Bu hikâyeyi birlikte mutlu sonlandıralım” dedi.

Şenol Güneş’ten devraldığı millî takımı son iki maçtaki galibiyetle yeniden Dünya Kupası potasına sokan Stefan Kuntz, Cebelitarık maçı sonrası oyuncularını tek tek tebrik etti. “Bu takıma inanmasam gelmezdim. Türkiye’nin futbol potansiyelini iyi biliyorum” diyen Alman teknik adam “Galibiyeti şimdi doyasıya kutlayın. Bunu hak ettiniz. Fakat yarın hemen unutun. Çünkü Karadağ maçına konsantre olmalıyız. Diğer maçların sonuçlarıyla çok önemli bir avantaj elde ettik. Bu hikâyeyi hep beraber mutlu sonlandıralım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...