Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2021 07:36

Milli Takım'ın kritik Norveç sınavı: Türkiye Dünya Kupası'na nasıl gider?

Stefan Kuntz Türkiye’nin başında ilk sınavına çıkacak Ay yıldızlı takım deplasmanda yendiği Norveç’i Kadıköy’de de devirirse Dünya Kupası yolunda önemli bir adım atacak. Mağlubiyet hâlinde Katar rüyası kâbusa dönüşecek.

Milli Takım'ın kritik Norveç sınavı: Türkiye Dünya Kupası'na nasıl gider?
türkiye norveç,dünya kupası,maç,futbol

2022 Dünya Kupası elemelerine fırtına gibi bir başlangıç yaptıktan sonra üst üste yaşanan puan kayıplarıyla liderlikten üçüncülüğe düşen A Millî Takım, kritik karşılaşmada Norveç’i ağırlayacak. Kadıköy’de 21.45’te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Son dört maçından sadece bir galibiyet çıkarabilen ay yıldızlılar deplasmanda yendiği Norveç’i bir kere daha devirirse Dünya Kupası’na gitme yolunda önemli bir adım atmış olacak. Mağlubiyet hâlinde ise Katar rüyası, üç maç kala bizim için kâbusa dönüşecek.

KUNTZ’IN İLK SINAVI

Elemelerde G Grubu’nda Hollanda 13 puanla lider durumda bulunurken, aynı puana sahip Norveç averajla ikinci sırada yer alıyor. Türkiye ise 11 puanla üçüncü sırada bulunuyor. A Millî Takım’ın başına geçen Alman teknik adam Stefan Kuntz da ilk sınavına çıkacak. Pozitif enerjisiyle takımdaki havayı değiştiren Kuntz zaferle başlamak istiyor. Millî takımda kart cezalıları Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak ve Orkun Kökçü bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

NORVEÇ İLE 11. RANDEVU

A Millî Takım tarihinde 599. defa sahaya çıkacak. Ay yıldızlılar geride kalan maçlarda 227 galibiyet,  228 yenilgi yaşadı. Türkiye, Norveç ile 11. defa karşılaşacak. Rakibine karşı son iki maçını kazanan millî takım 10 maçta 5 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NA NASIL GİDER?

Türkiye, kalan dört maçını da kazanır, Hollanda da en az 3 puan kaybederse gruptan lider olarak 2022 Katar biletini alabilir. Ay yıldızlı takım ile Norveç arasında 2 puanlık fark var. Norveç’i yenip diğer üç maçta da hata yapmazsak grup ikinciliği garanti. Bu durumda Dünya Kupası için play-off oynayacağız.

Milli Takım'ın kritik Norveç sınavı: Türkiye Dünya Kupası'na nasıl gider?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...