Tgrt Haber
28 Haziran 2022 12:41 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:10

Galatasaray'da bir dönem sona eriyor! Muslera yuvadan uçuyor

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera’nın transferi gündeme geldi. Uruguaylı file bekçisi ile Fransız ekibi Rennes ilgilenirken Muslera’nın gitmesi halinde kaleyi kimin koruyacağı merak konusu oldu. Muslera’nın transfer görüşmeleri yapması taraftarı ikiye bölerken deneyimli kaleci dünkü sezon açılışına da katılmadı. Muslera’nın gitmesi halinde Sarı-Kırmızılıların kalesi geçtiğimiz sezon Giresunspor’da iyi bir performans sergileyen Okan Kocuk’a emanet edilecek.

Galatasaray'da bir dönem sona eriyor! Muslera yuvadan uçuyor
fernando muslera,galatasaray,okan kocuk

Galatasaray’ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, 11 yıldır forma giydiği kulübü ile yol ayrımına girdi. Uruguaylı kaleci Fransız ekibi Rennes ile görüşmelere başladı.

Fransız ekibi Rennes, geçtiğimiz yaz transfer döneminde Kayserispor’dan 19 yaşındaki kaleci Doğan Alemdar'a yatırım yapmıştı. Deneyimli bir kaleci alacaklarını açıklayan Ligue 1 ekibinin sportif direktörü Florian Maurice, "Muslera, Sommer ve Mandanda ile görüşme halindeyiz. Deneyimli bir kaleci alacağız." şeklinde açıklama yaptı.

OKAN KOCUK TAKIMA DÖNDÜ

Galatasaray’da geçtiğimiz sezon Muslera’nın sakatlanmasıyla kalede kriz yaşanmış, devre arasında Okan Kocuk’un geri dönmesi gündeme gelmişti. Ancak 26 yaşındaki kaleci Giresunspor'u bırakmadı. Çotanaklar’da kariyerinin en iyi sezonunu yaşayan ve ‘penaltı canavarı’ olarak anılmaya başlayan Okan, Florya’daki dünkü antrenmana katıldı.

TARAFTAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Muslera’nın talibinin çıkmasıyla Sarı-Kırmızılı taraftarlar arasında deneyimli file bekçisi için "Aman gitsin. Muslera için ağıt yakmaya gerek yok. Trabzon, Beşiktaş, Fenerbahçe'nin kalecileri Türk. Bizim de aslan gibi iki kalecimiz var onlara güvenelim. Okan, Giresunspor da iyi bir sezon geçirdi rahatlıkla kalemizi emanet edelim." görüşü ön plana çıkmaya başladı.

Mart 2021’de 3 yıllık sözleşme imzalanan Muslera takımda en çok kazanan isim... Sözleşmesi sona erdiğinde 38 yaşında gelecek olan Muslera yılda 2,6 milyon Euro net maaş alıyor. Oyuncu maliyetlerini düşürmek isteyen Dursun Özbek yönetimi, kaleciye 2 milyon Euro’dan fazla ödeme yapmak istemiyor.

Muslera'nın gidişine tasarruf tedbirleri açısından sıcak bakılırken taraftardan gelecek olan tepki de yönetimin gözünü korkutuyor. Taraftarın nezdinde 4. yıldızın mimarı ve emekli olana kadar sarı-kırmızılıların as kalecisi olarak görülen Uruguaylı kaleciyle ilgili Twitter'da "Musleranın satılması teklif dahi edilemez!! Muslera kırmızı çizgimizdir" paylaşımları da dikkat çekti.

Yeni sezon hazırlıklarına dün akşam yaptığı antrenmanla başlayan Galatasaray’da yeni teknik direktörü Okan Buruk’un sezona hangi kaleciyle gireceği merak ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...