Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 07:54

Muslera’ya ne oldu?

Galatasaray'ın deneyimli file bekçisi Fernando Muslera ayağı kırıldıktan sonra harika bir dönüş yapmıştı ancak şimdi tanınmayacak hâle geldi. 2011’den buyana küçük elleriyle (!)14 kupa kaldıran Uruguaylı eldiven sezona hatalar ve kırmızı ile başladı, teknik ekip araştırma başlattı

Muslera’ya ne oldu?
muslera,,galatasaray,,uefa,

Ayağı kırıldıktan sonra harika bir dönüş yapan file bekçisi, şimdi tanınmayacak hâle geldi. 2011’denbuyana küçük elleriyle (!)14 kupa kaldıran Uruguaylı eldiven sezona hatalar ve kırmızı ile başladı, teknik ekip araştırma başlattı.

KALEDE KRİZ VAR

Şampiyonlar Ligi’ne erken veda eden Galatasaray’ın hedefi UEFA’da gruplara kalmaktı. Rakip toplamda 3,5 milyon avroluk değere sahip St. Johnstone’du. İlk maç 1-1 biterken kaleci Muslera kaybedildi. Rövanşta kalede kim oynayacak? Okan kiralık gitti, Fatih’in adının listede yok. Bu durumda elde İsmail ve Berk var.

14 KUPALI KALECİ

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim on biri yazarken gözü kapalı ilk sıraya koyduğu isim kuşkusuz Fernando Muslera. Nasıl olmasın ki… 2011’de sarı kırmızılı takıma gelen, elleri küçük eleştirileri yapılan Uruguaylı eldiven toplam 14 kupa kaldırarak önemli başarıya imza attı. Ancak Fatih Terim’in, takım arkadaşlarının ve camianın çok büyük güven duyduğu tecrübeli kaleciye bu sezon bir hâller oldu. Önce Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PSV ile yapılan iki maçta da yaptığı hata ve bunun pahalıya mal olması.

AZ TATİL YAPTI

Ardından da UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde 1-1 sona eren St. Johstone mücadelesinde penaltı yaptırıp kırmızı görmesi ciddi anlamda soru işareti oluşturdu. Yapılan hatalara bakıldığında takım arkadaşlarının sürekli geri pas göndermesi ve rakiplerin baskısı dikkat çekerken Uruguaylı kalecinin durumu da incelemeye alındı. Fatih Terim ve ekibi yeni sezon öncesinde Muslera’nın formsuzluğunu araştıracak. Fernando’nun Copa Amerika sonrası kısa bir tatil yaptığını ve yorgun olduğunu hatırlatalım.

GERİ PAS İKAZI

Cimbom iki sezondur taktik gereği de olsa geri paslar konusunda sancı çekiyor. Oyun kurmaya kaleci Muslera’dan başlayan sarı kırmızılılar son maçlarda ağır faturalar ödemeye başladı. Teknik direktör Fatih Terim’in orta alan ve savunma oyuncularından geriye atacakları paslarda daha dikkatli olmalarını istediği öğrenildi.

UEFA ön eleme maçında St.Johnstone ile 1-1 berabere kalan sarı kırmızılılar ikinci karşılaşmasının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Mücadelede 90 dakika süre alanlar idmanda rejenerasyon yaparken diğer oyuncular taktik çalıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...