Tgrt Haber
24 Haziran 2022 11:59 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 12:21

Okan Buruk imzayı attı: Fatih Terim, şampiyonluk, transfer...

Son dakika spor haberi: Galatasaray'da başkan Dursun Özbek'in de katılımıyla yeni teknik direktör Okan Buruk için NEF Stadı'nda imza töreni düzenlendi. Buruk, Fatih Terim ile konuştuğunu söyledi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Okan Buruk imzayı attı: Fatih Terim, şampiyonluk, transfer...
Okan Buruk,Fatih Terim,,Dursun Özbek,Galatasaray

Domenec Torrent ile yollarını ayıran Galatasaray takımın başına efsane futbolcularından Okan Buruk'u getirdi. 48 yaşındaki hoca ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık anlaşma sağlandı.

Galatasaray yeni hocası Okan Buruk'a Nef Stadyumu'nda imza töreni düzenledi. Törende açıklamalarda bulunan Okan Buruk, Fatih Terim'den transfere birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek ve Okan Buruk'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Dursun Özbek: "Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı için bir araya geldik. Bütün taraftarlarımıza teşekkür gönderiyorum, kombinelerimiz büyük satış hızına erişti, localarımız da tamamen doldu. Şükranlarımı gönderiyorum.  Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor.  Okan hoca, Türkiye'de şampiyonluğa ulaşan en genç teknik direktörlerden biri. Birlikte çıktığımız bu yolda hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray olacak.  Okan hocamız, 3'üncü 17 Mayıs'ını yaşamak için burada."

"Biz önümüzdeki 25-30 yılı planlıyoruz. Aldığımız bu bayrağı gelecek nesillere de taşımak için yüksek ve büyük hedeflerle çalışıyoruz. Galatasaray'ın gidişatında inişler çıkışlar olmamalı, belli bir seviyenin üzerinde olmalıyız her zaman."

"2000 RUHUNU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

"2017'de 10 tane yeni transfer yapmışız, 10'u da ilk 11'de oynadı. Bu oyuncular Galatasaray'ı şampiyonluğa götürdü. Çok titiz çalışmıştık. O dönemden deneyimlerimiz var. Profesyonel ekibimiz hemen hemen aynı. 2000 ruhunu oluşturmaya çalışıyoruz. Galatasaray'a unutulmaz bir 4 yıl yaşattılar ve sonunda UEFA Kupası ile taçlandırdılar. Örnek alınması gereken bir dönemdi. İnşallah aynı ruhu tekrar getireceğiz."

"BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR GÜN"

Okan Buruk: "Hedeflerimiz hiçbir zaman değişmez. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Şampiyon olmak için ekibim, yönetimimiz, futbolcularımız elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız. Geçen seneki mutsuzluğu ortadan kaldıracağız. Transfer her zaman taraftarımızın büyük beklentisi var, en doğrusu, bende hoca olarak transfer üzerine yoğunlaşmış durumdayım. Bugün benim için çok özel bir gün. 24 Haziran hem oğlumun doğum günü. Hem de Galatasaray'a imza atıyorum. Galatasaray hocası olmamdan en çok oğlum mutlu oldu. Onun mutlu olduğu günleri hem biz, hem de taraftarlarımız yaşayacak."

"Dün Florya'da bulundum. Oradaki atmosferi tekrar hissettim. Futbolcu olarak orada çok güzel günler yaşadım. İnşallah bu sene de şampiyonluk yaşayacağımız günler bizi bekliyor."

"DÜNYANIN EN MUTLU İNSANIYIM"

"İnancımızı yüksek tutabiliriz, inancımız da yüksek zaten. Galatasaray'ın hocası olabilmek için elimden gelen her şeyi yapabileceğimi söyledim. Şu an dünyanın en mutlu insanlarından biriyim."

FATİH TERİM İLE NE KONUŞTU?

"Fatih Terim benim için çok değerli bir isim. Galatasaray için çok önemli bir isim aynı zamanda. Dün kendisi beni aradı, 'Hayırlı olsun. Elimden ne geliyorsa yanındayım' dedi. Onun bizler için açtığı yolda doğru bir şekilde ilerleyeceğiz. Hocama teşekkür ediyorum."

Okan Buruk imzayı attı: Fatih Terim, şampiyonluk, transfer...

"SAVUNMAYI DÖRTLÜ DÜŞÜNÜYORUM"

"4-3-3 ve bazen 4-4-2'yi kullandım her zaman. Savunmayı dörtlü düşünüyorum. Alacağımız oyuncuların tiplemesine göre formasyon üzerinden gideceğiz. Burada oyuncu kalitesinin yanı sıra zekası da önemli. Galatasaray oyuncuları da yüksek zekaya sahip isimler."

"Galatasaray'da orta sahada oynayacak oyuncuların oyunun iki yönünü de oynayabilmesi gerekiyor. Bunun için buraya bir takviye düşünüyoruz. Yetenekli, kaliteli, oyunun iki yönünü oynayabilen oyunculara ihtiyaç var. Ortada bir kupa varsa Galatasaray'ın hedefi her zaman o kupayı kazanmaktır."

"En büyük kozumuz birlikteliğimiz. Bu sene daha çok birlik olma zamanı. Hepimiz başarılı olmak istiyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bizim için en büyük güç taraftarımız. Ortada alınacak bir kupa varsaGalatasaray'ın hedefi her zaman o kupayı kazanmaktır."

"KENDİ EKİBİMLE GELİYORUM"

"Kendi ekibimle geliyorum. Uzun yıllardır beraber çalışıyoruz zaten. Bu ekibe eklemeler olacak, yakında açıklarız. Düşündüğümüz isimler var. En kısa zamanda bilgilendireceğiz sizleri. Pazartesi göreve başlıyoruz."

Okan Buruk imzayı attı: Fatih Terim, şampiyonluk, transfer...

OKAN BURUK'TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

"Galatasaray'da potansiyelli oyuncular var. Transferler var. Oyuncuları göreceğiz, tanımak istiyorum. En iyisini nasıl yapabiliriz, bakacağız. Bazı oyuncular bizle olacak, bazı oyuncular özellikle gençler belki kiralanacak. Bunu Yunus'ta yaşadık. Gitti, güçlü geldi. Bu takımın mevcut ana ihtiyaçları var. Özellikle orta sahadaki eksikler üzerinde yoğunlaşacağız. Hem Türk oyuncular hem yabancı, kaliteli, direkt fayda sağlayacak oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Transfer için belirlediğimiz oyuncular var, görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Galatasaray'ın geleceğini de düşünerek hamleler yapacağız."

"Diagne sakatlıktan döndü, son durumunu bilmiyoruz. Gomis, Mohamed, hepsi çok değerli ve bizim oyuncularımız. Galatasaray forvette her zaman çok oyuncu ile olmak zorunda. Oraya bir takviye daha yapabiliriz."

"PAZARTESİ ANTRENMANLARA BAŞLAYACAĞIZ"

"Antrenman programımız 4 Temmuz olarak planlanmıştı. 27 Haziran'a çektik. Akşamüzeri antrenmana başlayacağız. Hedeflerimizi belirteceğiz, isteklerimizi anlatacağız. Sahada da onlara iyi çalışacağımızı göstereceğiz. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz."

"GALATASARAY İÇİN BURADAYIM, BAŞKA BEKLENTİM YOK"

"Ben her zaman Galatasaraylılığımı korudum. 2008'de şampiyon olarak ayrıldım. Galatasaray için buradayım. Başarıdan başka beklentim yok. Uzun yıllar buraya hizmet ettim, çok büyük başarıların içerisinde oldum. 20’ye yakın kupa kazandım. Türkiye’nin en çok şampiyon olan takımının oyuncusu olarak şampiyonluklar yaşadım."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...