Tgrt Haber
02 Mart 2022 18:58 - Güncelleme : 02 Mart 2022 22:04

Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea’yi satıyor! 3 talip var...

Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle kulübün yaptırıma maruz kalmaması için yönetimi bir vakfın mütevelli heyetine bırakmıştı. Açıklamanın ardından Abramovich, sürpriz bir karar daha alarak kulübü satışa çıkardı. Abramovich, İngiliz devine talip olan 3 yatırımcı ile görüştü.

Abramovich, Chelsea'yi satmak istiyor.
Abramovich, Chelsea'yi satmak istiyor.

İsviçreli milyarder Hansjorg Wyss, İngiliz devini satın almak için yedi yatırımcıyla birlikte 2 milyar Sterlin’lik bir konsorsiyuma katılma şansının kendisine teklif edildiğini söyledi. Milyarderin kişisel serveti ise 4.3 milyar Sterlin olduğu tahmin edilirken, 86 yaşındaki iş adamının Chelsea’yi satın almak istediği belirtildi.

KULÜBÜ SATIŞA ÇIKARDI 

Rus milyarder Roman Abramovich, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Chelsea yönetimini, kulübe ait bir vakfın mütevelli heyetine bırakacağını duyurmuştu. Ancak İngiliz devinin sahibi olmaya devam etmek istemeyen Abramovich, Birleşik Krallık Hükümeti’nin olası yaptırım kararından çekindiği için kulübü satmanın yollarını arıyor.

ABRAMOVİCH RESMEN AÇIKLADI, VEDA ETTİ!

Rus iş insanı Roman Abramovich, sahibi olduğu Chelsea Kulübünü satmaya karar verdiğini açıkladı.

Abramovich, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Herhangi bir borcun ödenmesi gibi bir talebim yok. Bu benim için hiçbir zaman iş veya parayla ilgili olmadı. Tamamen futbol ve kulüp için duyduğum saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca ekibime satıştan elde edilecek tüm gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna'daki savaş kurbanlarının yararına olacak. Mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik kaynak sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli toparlanma süreci de desteklenecek." ifadelerini kullandı.

Kendisi için çok zor bir karar aldığını kaydeden Abramovich, "Kulüpten bu şekilde ayrılmanın beni üzdüğünü bilin. Ancak bu kararın kulübün menfaatine olduğuna inanıyorum. Umarım hepinize şahsen veda etmek için Stamford Bridge'i son bir kez ziyaret edebilirim. Chelsea'nin bir parçası olmak benim için bir ayrıcalıktı ve tüm ortak başarılarımızla gurur duyuyorum. Chelsea Futbol Kulübü ve taraftarları her zaman kalbimde olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfının mütevelli heyetine devretmişti.

Rus milyarder Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu.

Chelsea, Abramovich döneminde yapılan yüksek bedelli transferlerin ardından 2005'te Premier Lig'de zafere ulaşarak 50 yıllık şampiyonluk özlemine son vermişti. "Maviler", Abramovich döneminde beşer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası ile ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşamıştı.

“CHELSEA’DEN BİR AN ÖNCE KURTULMAK İSTİYOR” 

Roman Abramovich, Chelsea’ye talip olan İsviçreli iş adamı Hansjorg Wyss ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Wyss, Abramovich’in 2 milyar Sterlin’in üzerinde bir fiyat biçtiğini söyledi.

Görüşmedeki önemli detayları da aktaran Wyss, “Abramovich İngiltere’deki tüm villalarını satmaya çalışıyor. Chelsea’den de bir an önce kurtulmak istiyor. Ben ve başka üç kişi, salı günü Chelsea’yi Abramovich’ten satın almak için teklif aldık. Şu an dört, beş gün beklemem gerekiyor. Abramovich çok fazla şey istiyor. Chelsea ona 2 milyar Sterlin borçlu. Ama Chelsea’nin parası yok. Bugün itibariyle tam satış fiyatını bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea’yi satıyor! 3 talip var...

SATIN ALMAK İÇİN TEK ŞARTI VAR 

Tıbbi cihaz firması olan Synthes USA’in sahibi olan İsviçreli milyarder Wyss, Chelsea’yi sadece bir dizi yatırım ortaklığı sağlanması halinde anlaşmaya sıcak olacağını özellikle belirtti. Wyss, “Chelsea’de ortaklarla çalışmayı hayal edebiliyorum. Ama önce genel koşulları incelemeliyim. Şimdiden şunu söyleyebilirim ki, kesinlikle tek başıma böyle bir işe kalkışmam. Altı veya yedi yatırımcıdan oluşan bir konsorsiyum sağlanırsa, Chelsea’yi satın almayı o zaman düşünebilirim” dedi.

HEYET ENDİŞELİ 

İngiliz basınında çıkan haberlere göre; heyetin kulüp yönetimini devralmak için ana şartı, kulübün maruz kalabileceği herhangi bir mali etkiden sorumlu olmamalarını sağlamak için yüklü miktarda bir tazminat sigortasının anlaşmaya dahil edilmesi. Abramovich’in devir açıklamasında hiçbir ayrıntı verilmemesi konusunda endişeye sahip olan mütevelli heyeti, bir önceki mali yılda 434,8 milyon Sterlin ciro yapan bir kulüpte böylesine önemli bir rol oynama sorumluluğunun altından kalkabilme konusunda da çekimser. Yine de Chelsea’nin bir süre mütevelli heyetinin kontrolünde olması artık kaçınılmaz. Chelsea’nin başkanı Bruce Buck olacak, hukuk departmanı için Muckle LLP ile ortaklık yapılacak. Kulübün finans direktörlüğüne Paul Ramos getirildi.

Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea’yi satıyor! 3 talip var...

Abramovich, Kensington Palace Gardens’daki 150 milyon Sterlin değerindeki 15 yatak odalı malikanesi de dahil olmak üzere, Londra’da toplam 200 milyon Sterlin değerindeki mülklerini birkaç gün içerisinde elinden çıkarmak istiyor. 

EN AZ 3 MİLYAR STERLİN İSTİYOR

Tüm sorunlara rağmen, Abramovich’in Chelsea’den kurtulmak istediği çok açık. Rus milyarderin Londra’daki evlerini satmaya çalıştığı salı günü ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, Abramovich’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu ve servetinin bir kısmını buraya aktarmaya çalıştığı öğrenildi. Ancak, Abramovich’in minimum 3 milyar Sterlin istemesi, Chelsea’nin hızlı şekilde satılmasına set çekiyor. Kaynaklar, Abramovich’in Chelsea için belirlediği fiyatın 3 milyar Sterlin ve 4 milyar Sterlin arasında bir rakam olduğunu iddia ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...