Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2021 06:31

Futbolda ‘yalvarma’ krizi! Şenol Güneş’in bileti kesildi mi?

A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş'in 6-1'lik Hollanda hezimetinden sonra "Beni göreve getirmek için yalvardılar" diye açıklama yapması acıyı katladı. TFF'nin Hoca'nın biletini kestiği iddia edildi. Okan Buruk ve Emre Belözoğlu ikilisi Güneş'in yerine gelecek en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Futbolda ‘yalvarma’ krizi! Şenol Güneş’in bileti kesildi mi?
şenol güneş,a milli takım,emre belözoğlu,okan buruk,istifa,TFF

TFF yönetimi, ‘teknik karar’ için acele etmeden 8 Ekim’deki Norveç maçını bekleyelim düşüncesindeydi. Ancak Güneş’in otoriteyi sarsan bu sözleri sonrası Başkan Özdemir, Şenol Hoca’ya ‘İstifa et’ dedi. En güçlü adaylar Okan Buruk ve Emre Belözoğlu ikilisi yer alıyor. 

Millî Takım olarak istikrarsızlığa alışmıştık ama alışık olmadığımız ve bir anlamda unuttuğumuz ruhsuz oyunla farklı mağlubiyetti. İlk maçta 4 attığımız Hollanda’dan deplasmanda 6 yedik. Ve 6-1’lik mağlubiyetten sonra “Sorumlu benim” diyen teknik direktör Şenol Güneş’in hedef saptıran ifadeleri can sıktı. Takımın problemleri anlamında icraatın başında olan ancak genel izleyici rolünde durum tespiti yapan Güneş’in “Ben buraya gelirken yalvarmadım, sevinerek geldim ama bana yalvardılar” sözü TFF cephesinde büyük tepki çekti. Şenol Hoca hem otoriteyi sarstı hem de kendini kurtarmaya çalıştı.

ACİL EYLEM PLANI

İşte bu söz TFF yönetimini “acil durum” ve “acil eylem planı” konusunda harekete geçirdi. Normalde teknik operasyon için gruptan çıkmak adına çok kritik olan 8 Ekim’deki Norveç maçını da beklemeyi düşünen Nihat Özdemir yönetimi, dün Şenol Hoca’yla görüşerek, “Gereğini yapın ve istifa edin” talebinde bulunarak, Norveç maçına yeni bir teknik ekiple çıkmak için düğmeye bastı. Güneş’in psikolojik anlamda ‘bitik’ bir görüntü içinde olması, özellikle genç futbolcuların ‘ne diyeceğimizi bilmiyoruz’ tarzı söylemleri ve liderliğe ihtiyaç duymaları net bir şekilde görüldü. 

İLK SIRADA OKAN BURUK 

Ve gelelim A Millî Takım Teknik Direktörlüğü için öne çıkan isme. Başakşehir’de şampiyonluk yaşayan sonrasında ayrılan ve şu anda boşta olan Okan Buruk ilk sırada yer alıyor. Genç jenerasyonun temsilcilerinden olan, kendini güncelleyen Buruk tek başına da düşünülmüyor. Futbolculuğu döneminde Galatasaray’ın orta sahasını beraber toparladığı ve iyi anlaştığı Emre Belözoğlu da ekibe dahîl edilecek. Norveç maçına kısa bir süre kalmasından dolayı TFF iki isimle de hemen masaya oturup işi resmîyete dökecek ve ay yıldızlı takımdaki tükenmişlik sendromunu bitirmeye çalışacak.

22 MİLYON LİRA TAZMİNATI VAR

2019’da kendi deyimi ile birilerinin “yalvarması” sonucu göreve gelen teknik direktör Şenol Güneş’in TFF ile Haziran 2022’ye kadar mukavelesi bulunuyor. Tazminatının ise 22 milyon TL civarında olduğu belirtiliyor.

HEP AYNI FİLM: DÜZEN BÖYLE

Millî takım kötü gittiğinde veya farklı yenilgiler geldiğinde yaşanan tablo değişmiyor. Hep yan yollara sapılıp problemin çözümü saha içinde aranmak yerine saha dışındaki yan faktörlere bakılıyor, gündem oluşturuluyor ve ana fikirden çıkarılması gereken derslerden uzaklaşılıyor. Bir anlamda mazeret üretilip “içeriden” kendimize yeni motivasyon unsurları bulunuyor. Geçmişte “İçimizdeki İrlandalılar”ın günümüzde “Şeytani Düzen” olarak ifadesi gibi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...