Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Mart 2014 20:40

SGK, SSK Hizmet Dökümü Şifresiz TC Kimlik no ile şifresiz SSK Hizmet dökümü alma

SSK Hizmet Dökümü sorgulamak için tıklayınız. SSK Hizmet Dökümü sorgulama şifresiz detaylarının hepsi haberimizde. SSK Hizmet Dökümü sorgulama e devlet kapısı, SSK Hizmet Dökümü TC ile sorgulamak için haberimizdeki detaylardan faydalanabilirsiniz. SSK Hizmet Dökümü nasıl alınır? SSK Hizmet Dökümü isim ile sorgulanır mı? İşte SSK Hizmet Dökümü ile ilgili tüm detaylar.

SGK, SSK Hizmet Dökümü Şifresiz TC Kimlik no ile şifresiz SSK Hizmet dökümü alma
ssk, sgk, ssk sorgula, ssk, ssk sorgu, ssk hizmet döküm, ssk döküm, ssk emeklilik, ssk prim sorgu, ssk emeklilik sorgulama, ssk şifresiz sorgulama, ssk tc kimlik no ile sorgu,

SSK Hizmet Dökümü sorgulamak için tıklayınız. SSK Hizmet Dökümü sorgulama şifresiz detaylarının hepsi haberimizde. SSK Hizmet Dökümü sorgulama e devlet kapısı, SSK Hizmet Dökümü TC ile sorgulamak için haberimizdeki detaylardan faydalanabilirsiniz. SSK Hizmet Dökümü nasıl alınır?SSK Hizmet Dökümü isim ile sorgulanır mı? İşte SSK Hizmet Dökümü ile ilgili tüm detaylar.
T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor.  SGK SSK Şifresiz Hizmet Dökümü Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. SSK Şifresiz Hizmet Dökümü 4A Sorgula.  SSK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?  E-sgk ve SGK sorgulama sayfası TC kimlik no ile giriş sistemi? İşte tüm detaylar. Aylık ve yılların toplamında kaç iş günü priminiz olduğunu bilmek istiyorsanız haberimizde yer alan linke tıklayınız.SSK sorgulamak için T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma sistemi kullanımda. SSK sorgulama hizmet dökümü alma ekranı bu sayfada... 

SSK -SGK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

SSK DEKONT GÖRÜNTÜLEME

SGK PRİM SORGULAMA NASIL YAPILIR?
SSK hizmet dökümü SGKSSK Hizmet Dökümü'nü yeniden şifresiz görebilme imkanı sağladı. SSK hizmet dökümü sorgulama, SGK ve SSK şifresiz hizmet dökümü almak artık daha basit ve kolay. ssk hizmet dökümü SGK, SSK Hizmet Dökümü'nü yeniden şifresiz görebilme imkanı sağladı. SSK Hizmet Dökümü'nü görmeniz için önce aşağıdaki bağlantıya tıklayın. Önünüze gelecek ekranda "TC Kimlik No, Nüfusa Kayıtlı Olduğunuz İl, Cilt No ve Doğum Tarihi" bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Sonrasında açılacak sayfada "Hizmet Dökümü 4A" linkine tıklayarak, SSK Hizmet Dökümü'nü görebilirsiniz. SSK Hizmet Dökümü'ne "edevlet şifresi" ile turkiye.gov.tr adresinden de ulaşabilirsiniz.  SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır? Şifresiz olarak SGK (SSK) HİZMET DÖKÜMÜ nasıl yapılır. SGK (SSK) hizmet dökümünü sağlamak kurumun sitesine girmek ve sadece TC KİMLİK no ile hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. SGK PRİM SORGULAMA işlemleri 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren SGK SORGULAMALARI artık şifresiz olarak yapılabiliyor. Daha önce E-DEVLET sisteminde yer alan SGK PRİM SORGULAMA uygulamasına artık size özel kişisel kimlik bilgilerinizi girerek SGK (SSK) PRİM SORGULAMA yapabilirsiniz…
 
SSK BORÇ SORGULAMA TIKLA ÖĞREN


SGK SSK RANDEVU ALMA TIKLAYIN

SSK -SGK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN
Prim affını düzenleyen “Torba Yasa”nın emekliliğe etkisi
Soru: “Ben 15.1.1989 tarihinde ilk defa sigortalı oldum. 1.3.1962 doğumluyum. 5725 gün SSK primi ödedikten sonra 12.4.2009 tarihinden bu yana vergi açılışından dolayı Bağ-Kur'lu oldum. İlk üç ay Bağ-Kur primi ödedim ama daha sonra ödeyemedim. Torba Yasa çıkarsa emekli olmam mümkün mü?” Kemal Y./İstanbul
PARALEL YAPI SİGORTALILARI DA MAĞDUR ETTİ
Fakire, fukaraya, yetime, yoksula, gurebaya hizmet etmeyi ibadet gören Başbakanımız Sayın R.Tayyip ERDOĞAN'ı hükümetten düşürme adına olmadık iftira ve şantajlara başvuran, bu uğurda devletimizin ve milletimizin bekasını bile hiçe sayan paralel yapı veya devlet içinde devlet olmaya çalışan cunta uzantıları hepimize zarar veriyor. Normalde Ocak ayında TBMM'de görüşülerek yasalaşması öngörülen “Torba Yasa”da,  sigortalılar açısından çok önemli düzenlemeler bulunmaktaydı. Ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle Torba Yasanın TBMM'de görüşülmesi ancak bu hafta mümkün olacak.
GSS PRİM BORCU YAPILANDIRILACAK
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nu ilk günden bu yana Reform Yasası olarak nitelendirdim. Bunun nedeni Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana her iktidarın hayal ettiği, her partinin programına aldığı, bütün kalkınma planlarında yer verilen Genel Sağlık Sigortası düzenlemesinin 5510 sayılı Kanunda yer almasıdır. Yine Reform Yasası öncesi herkesin olmaz dediği hastanelerin devri de, her türlü muhalefete ve CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurmasına rağmen Başbakanımız Sayın R.Tayyip ERDOĞAN tarafından gerçekleştirildi. Dolayısıyla türlü iftiralara maruz kalan hükümetimiz yüz yıllık bir sevdayı gerçekleştirerek sadece, fakir, fukara, yetim ve yoksulun değil herkesin sağlık ihtiyacını güvence altına almış oldu.
Böylesine önemli bir düzenleme olan Genel Sağlık Sigortası, vatandaşlarımıza da birtakım yükümlülük getirdi. Bu yükümlülük, hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın, Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırması ve gelir sonucuna göre belirlenen GSS primini ödemeleridir. Yasaya adapte olmakta güçlük çeken milyonlarca vatandaşımıza maalesef gelir testi yaptırmadığı için en yüksek basamakta GSS prim borcu çıkarıldı. Bu konuda yasal bir düzenleme kaçınılmaz idi ve Torba Yasa'ya GSS ile ilgili önemli bir hüküm konuldu.
BORCU YAPILANDIRAN SAĞLIK HİZMETİ ALACAK
Buna göre gelir testine girmemiş olan vatandaşlarımız Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte gelir testine girecek, geliri düşük çıkarca GSS primini devlet ödeyip çıkarılan sanal borç silinecek. Belirli bir geliri olan vatandaşlarımız ise gelirine bağlı olarak gerçek GSS prim borç tahakkuku yapılacak. GSS prim borçlusu görünen vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı esasında her ay 40 TL GSS primi ödemesi gereken kişiler. Torba Yasanın yürürlüğü sonrası vatandaşlarımız birikmiş GSS borçlarını taksitlendirebilecek. Dolayısıyla geliri olan vatandaşlarımızın toplam GSS prim borcu yaklaşık olarak 1.000 TL olacak. Bu borca cüzi bir gecikme zammı yansıtılacak. Borcunu yapılandıran vatandaşlarımız hemen sağlık yardımı alabilecek.
“TORBA YASA”YLA EMEKLİLİK HESABI SİL BAŞTAN DEĞİŞEBİLİR
Birden çok sigorta ile ilişkisi olan diğer bir ifade ile hem SSK hem de Bağ-Kur ödemesi olan vatandaşlarımıza son yedi yıl primlerinin fazlası üzerinden aylık bağlanıyor. Yani hem SSK hem de Bağ-Kur prim ödemesi olan vatandaşlarımızın son 7 yıl (2520 gün) primlerine bakılarak 1260 gün ve üzeri prim ödemesi SSK ise SSK şartlarından, Bağ-Kur ise Bağ-Kur şartlarından emekli aylık hesabı yapılıyor. Dolayısıyla SSK şartlarından emekli olmak Bağ-Kur şartlarından emekli olmaya göre daha kolay olduğundan vatandaşlarımız da SSK şartlarından emekli olabilme adına son yedi yıl primleri içinde SSK primlerini 1260 gün yapma çabası içine giriyor.
BAĞ-KUR HİZMETİNİN SİLİNMESİ SSK'DAN EMEKLİ YAPABİLİR
Torba Yasa 12 aydan fazla prim borcu olan Bağ-Kur sigortalılarının hem prim borcunu hem de Bağ-Kur hizmetini siliyor. Hizmeti silinen sigortalı bu primleri yapılandırma kapsamında canlandırabildiği gibi daha sonra imkânı olduğu bir zamanda da canlandırabiliyor. Bağ-Kur hizmetinin, prim borcu nedeniyle silinmesi sonrası son yedi yıl prim hesabını değiştirebiliyor. Dolayısıyla halihazırda Bağ-Kur şartlarına göre emekli olması gereken ancak gerek borç gerekse prim gün sayısı eksikliği nedeniyle emekli olamayanlar, son yedi yıl hesabından SSK şartlarına geçiyor iseler SSK şartlarından emekli olabiliyor.
Okurumuz mevcut Reform Yasasına göre borcu nedeniyle emekli olamadığı gibi borcu ödese dahi Bağ-Kur şartlarından emekli olamıyor. Ancak Torba Yasa ile Bağ-Kur hizmetleri silinince son yedi yıl hesabından SSK şartlarına geçiyor ve SSK şartlarından emekli olabiliyor. Okurumuza iki tavsiyem var. İlki Torba Yasa çıkınca hemen Bağ-Kur hizmetinin silinmesini talep ettikten sonra emekliliğe müracaat etmesi. İkinci tavsiyem ise Torba Yasa'nın iki ay geç çıkmasına neden olan yani kendisine iki maaş kaybettiren paralel yapıya 30 Mart 2014 tarihinde seçim sandığında esaslı bir cevap vermesi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...