Tgrt Haber
14 May 2022 21:48 - Güncelleme : 14 May 2022 21:57

Spor Toto 1. Lig'de küme düşen ve play-off'a kalan takımlar belli oldu

Spor Toto 1. Lig'de Balıkesirspor'un ardından Bursaspor, Kocaelispor ve Menemenspor küme düştü. Kocaelispor'u sahasında 2-1 mağlup eden Eyüpspor ise play-off bileti alan son ekip oldu.

Spor Toto 1. Lig'de küme düşen ve play-off'a kalan takımlar belli oldu

Ankaragücü ve Ümraniyespor'un Süper Lig bileti aldığı, Balıkesirspor'un ise küme düşmesinin kesinleştiği Spor Toto 1. Lig'de oynanan 37. hafta maçlarının ardından play-off'a kalan ve küme düşen takımlar belli oldu.

Küme düşme hattını ilgilendiren maçlarda Bursaspor, Bandırmaspor'a 4-2 mağlup oldu. Kocaelispor ise play-off bileti arayan Eyüpspor'a 2-1 yenildi. 18. sıradaki Menemenspor, Gençlerbirliği karşısında sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Spor Toto 2. Lig'e düşmesi daha önce kesinleşen Balıkesirspor'u ağırlayan Altınordu ise sahasında rakibini 2-1 mağlup etti.

Alınan sonuçların ardından Bursaspor, Kocaelispor ve Menemenspor'un matematiksel olarak ligde kalmak şansı sona erdi ve Altınordu lige tutundu.

SON BİLET EYÜPSPOR'UN

Ankaragücü ve Ümraniyespor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takımın belirleneceği play-off için son bilet Eyüpspor'un oldu.

Sahasında Kocaelispor'u 2-1 mağlup eden Eyüpspor, altıncı sıradan play-off'a kalmayı garantiledi. Bandırmaspor, İstanbulspor ve Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, daha önce play-off'a kalmayı garantilemişti.

SPOR TOTO 1. LİG'DE PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU MU? PLAY-OFF MAÇLARI NE ZAMAN?

Spor Toto 1. Lig'de bitime bir hafta kala küme düşen ve play-off mücadelesine hak kazanan takımlar belli oldu. Spor Toto 1. Lig'de play-off maçları ne zaman?

Spor Toto 1. Lig'de bitime bir hafta kala küme düşen ve Süper Lig yolunda play-off oynama hakkı kazanan takımlar kesinleşti.

Daha önce MKE Ankaragücü ve Ümraniyespor'un Süper Lig'e yükselmesi, Balıkesirspor'un ise 2. Lig'e düşmesi kesinleşmişti.

35. hafta maçlarının ardından Balıkesirspor ile birlikte küme düşen diğer takımlar Bursaspor, Kocaelispor ve Menemenspor oldu. Dört takım gelecek sezon 2. Lig'de mücadele edecek.

PLAY-OFF'A YÜKSELEN 4 TAKIM BELLİ OLDU

1. Lig'de play-off hakkı kazanan dört takım belli oldu. Bandırmaspor, İstanbulspor, BB Erzurumspor ve Eyüpspor, Süper Lig'e yükselmek için mücadele edecek.

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU MU?

Play-off'a yükselen takımlar belli olsa da eşleşmeler henüz kesinleşmiş değil. Play-off eşleşmeleri son maçların ardından oluşacak puan durumuna göre netlik kazanacak.

Ligi üçüncü sırada bitiren takım, altıncılığı kesinleşen Eyüpspor ile eşleşecek. Dördüncü ile beşinci sıradaki takımlar da bir diğer yarı final eşleşmesinde karşılaşacak.

PLAY-OFF MAÇLARI NE ZAMAN?

TFF tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre play-off tarihleri belli oldu. Buna göre yarı final ilk maçları 25 Mayıs Çarşamba, rövanş karşılaşmaları ise 29 Mayıs Pazar günü oynanacak.

Play-off finali ise 2 Haziran Perşembe günü tek maç usulü oynanacak ve kazanan takım Süper Lig'e yükselecek.

Play-off yarı final ilk maçlar: 25 Mayıs Çarşamba
Play-off yarı final rövanş maçları: 29 Mayıs Pazar
Play-off finali: 2 Haziran

PLAY-OFF FİNALİ NEREDE OYNANACAK?

Çift maç usulü oynanacak yarı final turunun ardından finale yükselen takımlar tek maç oynayacak ve kazanan Süper Lig'e yükselecek. Tarafsız sahada oynanacak olan final karşılaşmasının tarihi belli olsa da TFF henüz mücadelenin hangi şehir ve stadyumda oynanacağını henüz açıklamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...