Tgrt Haber
13 Ekim 2021 07:19

Stefan Kuntz maç sonrası gözyaşlarını tutamamıştı! Sebebi ortaya çıktı

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Milli Takım’ın Letonya maçında gelen galibiyet golünden sonra ağlaması uzmanlar tarafından “Lider ağlar mı ağlar. Bu bir duygu patlaması” şeklinde yorumlandı.

Stefan Kuntz maç sonrası gözyaşlarını tutamamıştı! Sebebi ortaya çıktı
stefan kuntz,,a milli takım,

80 milyonluk Türkiye’nin sorumluluğunu üstlendi, kısa sürede baskı hissetti, ülkesinden ‘intihar görevi’ eleştirileri aldı. Ve uzatmada gelen gol kariyeri ve Türkiye için kritikti. A Milli Takım’ın başında ikinci maçına çıkan Alman teknik adam Stefan Kuntz galibiyet golünden sonra duygusal anlar yaşadı. 

Letonya-Türkiye maçı 2-1’lik galibiyetimizle sonuçlandı ancak maçın kendi içinde ve sonunda değerli anları vardı. Maçı izlemeyen birisi için “Türkiye 2-1 kazandı” dediğinizde normal gibi görebilir ama ayrıntıları anlatıldığında şaşkınlığı çok net görülür. Düşünün bir türlü istediğiniz gibi futbol sergileyemiyorsunuz, ikinci yarıda geriye düşüyorsunuz ve o maçı çeviriyorsunuz. Hem de uzatmanın da uzatmasında direkt değil VAR destekli penaltı kararıyla.

Sadece bununla sınırlı değil... Maç bitiyor futbolcular da büyük sevinç ve iç haykırışı. 20 Eylül 2021’de imza töreni düzenlenen Alman teknik adam Stefan Kuntz’da ise gözyaşları. Daha geleli bir ay bile olmayan Alman Hoca’da duygusal patlama. Peki neden? İşte sebepleri; ülkesi Almanya’da Daum tarafından Türkiye’nin başına geçmesi “intihar görevi” olarak görülmesi. Kısa sürede üzerinde büyük baskı hissetmesi ve kariyeri için risk alması.

Mentörler Stefan Kuntz'un 90+9'daki galibiyet golünden sonra hıçkırıklara boğulmasını liderlerin de ağlayabileceğini vurgulayan uzmanlar durumu “duygu patlaması” olarak yorumladı.

SON ANDA OLUNCA

Prof. Dr. Acar Baltaş, Kuntz’un maç sonu yaşadığı olayı “duygu patlaması” olarak değerlendirdi. Alman hocanın dalgalı bir performansa sahip olan mili takımla uluslararası kariyer yapma fırsatı yakaladığını belirten Baltaş, durumun elden giden bir fırsatın son anda tekrar ucundan tutulmasından kaynaklanan bir duygu patlaması olduğunu söyledi. Son olarak Türk futbolunda sorunlarla ilgili de konuşan ve Batı ile Türkiye arasındaki farkın açılmasının sebepsiz olmadığını aktaran Baltaş, “Türk futbolunda sorun hoca ile çözülecek gibi değil, ülkenin topyekûn bilime düşman olmasında.”

LİDERLER DE AĞLAR

İnsanların çok üzgün veya mutlu olduklarında ağladığını belirten Prof. Dr. Turgay Biçer ise, farklı kültürlerde zayıflık olarak kabul edilmesine rağmen ağlamanın rahatlama ve gevşeme adına güzel duygular olduğunu söyledi. Hangi boyutta ağladığı gerçeği yalnızca Kuntz’un kendisi tarafından bilinebileceğini belirten Biçer, “Bence bir duygu patlaması bu. Üst düzey lider ağlar mı, ağlar. Almanya’da altyapıda başarı kazansa da Kuntz’un uluslararası alandaki ilk başarısı bu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...