Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2022 23:51 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 00:47

Son dakika! Süper Kupa'nın sahibi Real Madrid! Kupayı beşinci kez müzesine götürdü

Son dakika haberi: Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt'u 2-0'lık skorla devirerek Süper Kupa'nın sahibi oldu. İspanyol ekibi bu kupayı 5. kez müzesine götürdü.

Son dakika! Süper Kupa'nın sahibi Real Madrid! Kupayı beşinci kez müzesine götürdü
Real Madrid,Süper Kupa

Real Madrid, Eintracht Frankfurt'u 2-0 yenerek UEFA Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Finlandiya'da bulunan Helsinki Olimpiyat Stadı'nda oynanan UEFA Süper Kupa maçında, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanan İspanya'nın Real Madrid takımı ile Avrupa Ligi'nde zafere ulaşan Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt karşılaştı.

ALABA İLE ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmaya hızlı başlayan Real Madrid, golü 37. dakikada Alaba ile buldu. Kroos'un sağ kanattan kullandığı kornerde önce Benzema ardından Casemiro yaptıkları kafa vuruşuyla topu Alaba ile buluşturdu. Kale sahasında boş durumdaki Alaba, meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısı, Real Madrid'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

BENZEMA YİNE ATTI

65. dakikada Real Madrid farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan ceza sahasına giren Vinicius'un pasında gelişine yaptığı vuruşla golü bulan Benzema, durumu 2-0 yaptı.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Real Madrid, 2002, 2014, 2016 ve 2017'den sonra tarihinde 5. kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Madrid ekibi, 5'er kezle bu kupayı en çok kazanan takımlar Barcelona ve Milan'ı yakaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...