Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ağustos 2021 21:20

Süper Lig'de yaprak dökümü! 3. haftada 5. ayrılık...

Süper Lig'de teknik direktör kıyımı çok erken başladı. Süper Lig'in ilk 3 haftasında 5 teknik direktörün görevine son verildi.

Süper Lig'de yaprak dökümü! 3. haftada 5. ayrılık...
Süper Lig,teknik direktör,Şenol Can,Kasımpaşa,Kayserispor,Yalçın Koşukavak,Adana Demirspor,Samet Aybaba,Göztepe,Ünal Karaman,Alanyaspor,Çağdaş Atan

Teknik direktörde istikrar konusunda Avrupa'da sonlarda yer alan Süper Lig yeni sezonda da ünvanını koruyacak gibi görünüyor. Türkiye Süper Lig'de teknik direktör kıyımı bu sezon çok erken başladı. Süper Lig'in ilk 3 haftasında 5 teknik direktörün görevine son verildi. İşte o isimler:

1. ŞENOL CAN

Süper Lig'de yolların ayrıldığı ilk isim Kasımpaşa'dan Şenol Can oldu. Kasımpaşa, lisansı olmamasına rağmen takımı çalıştırdığı gerekçesiyle tartışılan Şenol Can'ın görevine 15 Ağustos tarihinde son vemişti. Kasımpaşa Kulübü, Şenol Can'ın yerine Cihat Arslan ile anlaşmıştı.

2. YALÇIN KOŞUKAVAK

Kayserispor, Süper Lig'e deplasmanda Altay mağlubiyeti ile başlamış ve bunun sonucunda 18 Ağustos tarihinde Yalçın Koşukavak ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrılmıştı. Süper Lig'in ilk haftası sona ermeden 2 hoca ile yollar ayrılmış oldu. Yukatel Kayserispor, Yalçın koşukavak'tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Hikmet Karaman'ı getimişti. Geçen sezonun 38'inci haftasında takımın başına geçen Yalçın Koşukavak yönetimindeki Kayserispor, Yukatel Denizspor'u 6-3 yenerken, Helenex Malatyaspor ile 1-1, Gaziantep Futbol Kulübü ile 0-0, Başakşehir ile 0-0 berabere kalırken, Feerbahçe'ye 2-1, yeni sezonda karşılaştığı Altay'a ise, 3-0 yenilmişti.

3. SAMET AYBABA

29 Ağustos tarihinde Adana Demirspor Samet Aybaba ile yolları ayırdı. Yönetim, Teknik Direktör Aybaba ile görüşerek kendisini görevden aldıklarını bildirdi. Mavi-lacivertli takımla Süper Lig 'de 3 maça çıkan Aybaba, 2 beraberlik 1 mağlubiyet elde etmişti. Aybaba'nın yerine İtalyan teknik adam Vincenzo Montella'nın göreve getirilmesi bekleniyor.

4. ÜNAL KARAMAN

Süper Lig'in yeni sezonunun ilk 3 haftasında galibiyet alamayan Göztepe'de teknik direktör Ünal Karaman ile yollar ayrıldı. Son olarak Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Göztepe, oynadığı 3 maçtan 2 beraberlik, 1 yenilgi ile ayrılmıştı. Göztepe'nin başında 2020-21 sezonunda 21 maça çıkan Ünal Karaman; 7 galibiyet, 5 beraberlik, 9 yenilgi aldı. Bu sezon Antalyaspor ve Sivasspor ile berabere kalan Göztepe, Yeni Malatyaspor'a da mağlup olmuştu. Ünal Karaman ile yollarını ayırması sonrası Göztepe'nin milli aranın ardından yeni bir teknik direktör ile yola devam etmesi bekleniyor.

5. ÇAĞDAŞ ATAN

Ligin ilk 3. haftasında 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ile 3 puanda kalan Alanyaspor'da teknik direktör Çağdaş Atan'ın görevine son verildi. Bir önceki sezon başında Alanyaspor'un başına geçen 41 yaşındaki teknik adam, 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Akdeniz ekibinde yönetim, yeni teknik direktör adaylarıyla görüşmelere başladı.

GEÇEN SEZON 16 TAKIMDA TEKNİK ADAM DEĞİŞMİŞTİ

Süper Lig'de geride kalan 2020-2021 sezonunda 16 kulüp teknik adamını değiştirdi. Beş kulübün teknik adam değişikliğine gitmediği sezonda Beşiktaş’ta Sergen Yalçın, Galatasaray'da Fatih Terim, Alanyaspor’da Çağdaş Atan, Atakaş Hatayspor’da Ömer Erdoğan ve Sivasspor'da Rıza Çalımbay başladıkları sezonu tamamlayan teknik adamlar oldu.

İSTİKRAR REKORU MİLNE'DE

Süper Lig'de geride kalan 63 sezonda istikrar rekoru Beşiktaş'ta görev yapan Gordon Milne'in elinde bulunuyor. İngiliz teknik adam, siyah-beyazlı takımda 1987-1988 sezonundan başlayarak aralıksız 6,5 yıl görev yaparak, şimdiye dek Türkiye'deki en üst seviye ligde bir takımı kesintisiz en uzun süre çalıştıran teknik direktör unvanını aldı.

Beşiktaş, Milne yönetiminde 3 şampiyonluk yaşarken, 3 kez de ligi ikinci sırada tamamladı. Beşiktaş'ın ardından çeşitli dönemlerde Trabzonspor ve Bursaspor'u da çalıştıran Milne, Türkiye'de yaklaşık 8 yıla yakın teknik direktörlük yaptı.

SÜPER LİG'DE EN ÇOK MAÇA ÇIKAN İSİM SAMET AYBABA

Süper Lig'de en deneyimli teknik direktörlerinden olan Samet Aybaba, en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip. Samet Aybaba, Türkiye'nin en üst kademe liginde 618 kez sahaya çıkarak rekoru elinde bulunduruyor. Aybaba'yı, 578 maçla Şenol Güneş ve 553 karşılaşmayla Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay izliyor. Giresunspor’u Süper Lig’e taşıyan ve görevine devam edecek Hakan Keleş’in Süper Lig deneyimi bulunmuyor.

SON 14 SEZONA TÜRK TEKNİK ADAM DAMGASI

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Beşiktaş’ın şampiyon tamamlamasıyla Türk teknik direktörlerin şampiyonluk serisi 14 sezona çıktı. Yabancı teknik adamlar adına son olarak 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'nin başında Brezilyalı Arthur Zico şampiyonluk yaşadı. O sezondan sonra tüm şampiyonlukları Türk teknik direktörlerin çalıştırdığı takımlar elde etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...