Tgrt Haber
16 Haziran 2022 14:04 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 15:11

Süper Lig'in yayıncısı belli oldu

Son dakika spor haberi: Türkiye Futbol Federasyonu'nda tek aday olarak seçime giren ve başkanlığa seçilen Mehmet Büyükekşi, mevcut yayıncı beIN Sports ile yeni sezon için anlaşma yapıldığını duyurdu.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Süper Lig'in yayıncısı belli oldu
Süper Lig,beIN SPORTS,Türkiye Futbol Federasyonu,,TFF

Süper Lig maçları uzun yıllardır beIN SPORTS ekranlarında yayınlanıyordu. Anlaşmanın sona ermesinin ardından bu sene yeniden masaya oturan beIN SPORTS ve Saran Grup arasındaki görüşmeler tıkandı.

İki güçlü grubun verdikleri teklifler ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun istekleri uyuşmadı. Nihat Özdemir'in istifa etmesi ve sonrasında seçime odaklanılması, yayın ihalesini sıkıntıya soktu.

SÜPER LİG'İN YAYINCISI DEĞİŞMEDİ

Süper Lig 'deki yayıncı konusu çözüme kavuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler uzun süredir görüşme halinde olduğu mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports ile 1 yıllık anlaşma sağlandı.

Anlaşılan ücretin kısa süre içinde resmi olarak açıklanması bekleniyor.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: UZATMAK ZORUNDA KALDIK

Türk sporunun gelişiminin altyapıdan ve amatörden başlayacağını vurgulayan Mehmet Büyükekşi, "Hepimiz ana sorunların ne olduğunu biliyoruz. Sadece yayın ihalesiyle ilgili iki cümle söyleyeceğim. Bu sene Süper Lig yayın ihalesinde bir uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Farklı bir formül için zamanımız maalesef yok. 1 sene sonrası için şimdiden hemen çalışmalara başlamak zorundayız. Bu defa bunu son dakikaya bırakmadan, daha hızlı çalışarak farklı çözümler üretmek için yola çıkacağız" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...