Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 18:49 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 19:03

TFF'den Yasin Kol kararı: Dinlendirilecek

Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Murat Ilgaz, Alanyaspor-Beşiktaş maçının kararlarıyla tartışılan hakemi Yasin Kol'un dinlendirileceğini söyledi. 3-3 biten maçtan sonra siyah-beyazlı yönetim ve camia adeta ayağa kalkmış ve Yasin Kol'un bir daha maçlarına verilmemesini istemişti.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
TFF'den Yasin Kol kararı: Dinlendirilecek
Merkez Hakem Kurulu,MHK,Yasin Kol,Beşiktaş,hakem,Murat Ilgaz,

MHK'den Yasin Kol kararı... Murat Ilgaz,  Alanyaspor - Beşiktaş maçının olayı hakemi Yasin Kol için "Gözlemci raporları çok tatmin edici değil. Eksiklikleri doğrultusunda, iki tane gözlemci notu kabul edilebilir sınırların birazcık dışında. Buna paralel biraz dinlenecek ve sırası geldiğinde maç verilecek" dedi.

"SARI KARTLAR ÇOK KOLAY ÇIKTI"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) ağustos ayı eğitim seminerinde basını bilgilendiren MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz, MHK olarak Beşiktaş maçı hakemine bu hafta görev verilmemesiyle ilgili soruyu, şöyle yanıtladı:

"Geçtiğimiz 2 haftada bazı minör hatalarla elbette karşılaştık. Türkiye'de sarı kartların çok kolay çıktığını ve devamında sorunlar oluştuğunu tespit ettik. Sadece bunlar değil çok fazla taciz, mobbing var hakemlere. Aynı oyuncular Avrupa'da daha değişik Türkiye'de daha değişik tutumda oluyorlar. Biz tespit ettikten sonra 2 haftada mobbing konusunda hakemlerin daha güçlü yaptırımlı davranmasını istedik. Teknik heyetlerin daha fazla hararetli olduğunu gördük. Bununla ilgili de tedbir alsınlar diye hakemleri uyardık."

"MAÇIN GİDİŞATI KARARLARI TARTIŞILIR HALE GETİRDİ"

"İlk sarı kartın biraz ucuz, kolaya çıkması sebebiyle ikinci sarı karttan ihraç edilmesi tartışılır hale geldi. Hakemlere, 'sarı kartlar el bombası gibidir, yüzde yüz doğru olması gerekir' dedik. 'Basit sarı karttan sonra ikiciden ihraç ederseniz, ilki daha fazla sorgulanır ve ihraç da daha fazla sorgulanır' dedik. 'Mutlaka büyük bir ciddiyet ve doğrulukla gösterilmesi gerekir' dedik. İlk sarı karttan hakem tarafından kaçınılabilirdi ama ikinci olmayacak demek söz konusu değil, ikinci kart doğru. Fakat maçın gidişatı kararları tartışılır hale getirdi."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...