Tgrt Haber
25 Kasım 2021 07:54

TFF'ye yetki verildi: Korsan yayınlar 10 dakikada kapatılacak

Korsan maç yayınlarına karşı düğmeye basıldı. Yüzde 88’i kaçak seyredilen maç yayınlarıyla ilgili teklif TBMM’de kabul edildi. Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) korsan yayınları 10 dakikada durdurma yetkisi verildi.

TFF'ye yetki verildi: Korsan yayınlar 10 dakikada kapatılacak
TFF,korsan maç,korsan yayın,kaçak yayın,süper lig

Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) korsan maç yayınlarının kısa sürede durdurulması için yetki veren kanun teklifi, Meclis Sanayi Komisyonunda kabul edildi.

Futbol karşılaşmalarının yüzde 88’inin kaçak yollardan izlendiği bilgisinin verildiği teklifin görüşmelerinde, kanun dışı yayınların önüne geçmek ve müeyyide sürecini hızlandırmak için TFF’ye yetki verildi. Böylece engelleme-cezai işlemler günlerce sürmeyecek dakikalar içinde çözüme kavuşturulacak. Korsan yayınları TFF, 10 dakikada kapattırabilecek.

YENİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Yeni kanuna göre önce Türkiye’deki maç yayınının internet ortamında hukuka aykırı sunulduğu tespit edilecek. İhlalin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak (URL ve benzeri şeklinde) TFF, erişimin engellenmesine karar verecek.

HAPİS CEZASI

Yayın hakkı sahibinin talebi üzerine yurt dışındaki maçların hukuka aykırı şekilde yayını için de bu hüküm uygulanacak. Ayrıca bu tür yayınları yapanlar, şifre kırıcı ürün ve araçların ticaretini, tanıtımını yapanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...