Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2022 21:18 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 21:24

Trabzonspor'dan futbolcu fabrikası Ajax'a, 9,5 milyon euroluk satış! Ahmetcan Kaplan, kulüp tarihine geçti!

Trabzonspor'un genç oyuncusu Ahmetcan Kaplan 9,5 milyon euro bedelle resmen Hollanda temsilcisi Ajax'a transfer oldu. Genç futbolcu, bu bonservis bedeli ile Trabzonspor'un tarihine geçti. Kaplan, Trabzonspor'un eski yıldızları Yusuf Yazıcı, Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke gibi isimlerle aynı listeye girmeyi başardı.

Trabzonspor'dan futbolcu fabrikası Ajax'a, 9,5 milyon euroluk satış! Ahmetcan Kaplan, kulüp tarihine geçti!
Ahmetcan Kaplan,Ajax,Trabzonspor

Trabzonspor, Ahmetcan Kaplan'ın 9,5 milyon euro ve sonraki satıştaki kardan yüzde 15 pay karşılığında Ajax'a transfer olduğunu duyurdu. Genç oyuncu, Trabzonspor’un Danimarka ekibi Kopenhag ile Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçından sonra Hollanda’ya gitti. 19 yaşındaki stoper, Amsterdam’daki sağlık kontrollerinin ardından Ajax ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

TRABZONSPOR KAP'A BİLDİRDİ

“Profesyonel futbolcumuz Ahmetcan Kaplan’ın Ajax Kulübüne kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Ajax, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak 9.500.000.-EUR ödeme yapacaktır. Ayrıca, oyuncunun başka bir kulübe transferi halinde, 9.500.000.-EUR’u aşan kısmın %15’i Ajax tarafından Kulübümüze ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, elde edilen transfer gelirinin %5.3 ü oranında ödeme yapılacaktır.”

Trabzonspor'dan futbolcu fabrikası Ajax'a, 9,5 milyon euroluk satış! Ahmetcan Kaplan, kulüp tarihine geçti!

Trabzonspor altyapısından yetişen Ahmetcan Kaplan, geçen sezon A Takıma yükseldi. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda 18 maça çıkan savunma oyuncusu 1 asist yaptı.

AHMETCAN KAPLAN KİMDİR?

Ahmetcan Kaplan, 16 Ocak 2003 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. 2013 yılında, henüz 10 yaşındayken Trabzonspor alt yapısında kariyerine adım atan Ahmetcan Kaplan, 2020 yılına kadar alt yapıda forma giymiştir. Ahmetcan Kaplan, 2020 yılında A takım seviyesinde forma giymeye başladı. Ahmetcan Kaplan, kariyeri boyunca 38 maça çıkarken 2 gol 3 asist üretti.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...