Tgrt Haber
25 Kasım 2021 07:39

Trabzonspor'un başarısının sırrı: İstikrarlı fırtına!

Abdullah Avcı,17 resmi maçın büyük bölümünde 14 oyuncuya daha çok şans verdi, sahaya sürdüğü isimlerden yüksek verim almasını bildi.

Trabzonspor'un başarısının sırrı: İstikrarlı fırtına!
abdullah avcı,,trabzonspor,,süper lig,

Bırakın Süper Lig'i Avrupa'nın beş büyük liginde yenilgisi olmayan tek takım durumundaki Trabzonspor haklı ve farklı bir mutluluk içerisinde. Rakiplere (özellikle büyüklere) atılan farkın tadını çıkaran ama bir yandan da ayakları yere basan bordo mavililerde kısa sürede elde edilen başarının perde arkasında kadro istikrarı ve Abdullah Avcı faktörü ön plana çıkıyor. Tecrübeli teknik adamın 17 resmî maçta tam 14 oyuncuya çift haneli maçlarda süre verdiği görülüyor. Ki hepsinden yüksek verim alması ve sakat ya da cezalı değillerse sahada olmaları oyun ezberinin de devamı anlamına geliyor.

AVCI’NIN VAZGEÇİLMEZİ BERAT

Avcı'nın seçimine bakıldığında hem süre anlamında hem de yüksek verim anlamında Bakasetas ile Nwakaeme'yi farklı yere koymak gerekiyor. Maç anlamında başı çeken Nwakaeme, 6 gol ve 4 asistlik bir katkı sağlarken sakatlığı sebebiyle birkaç maç kaçıran Bakasetas ise 7 gol ve 6 asistle ön plana çıkıyor. Hem süre alan hem istatistik anlamında gol ve asist katkısı olmayan isim Berat Özdemir gibi görünse de genç isim Avcı'nın vazgeçilmezlerinden. İlk transfer edildiğinde birinci forvet gibi görünse de Abdullah Hoca'nın hamle oyuncusu olarak kullandığı Cornelius ise 6 golle takıma ciddi katkı vermiş durumda.

Trabzonspor'un başarısının sırrı: İstikrarlı fırtına!

SADECE RAKİPLERE DEĞİL KENDİNE DE FARK ATTI

Bordo mavililer13 haftalık dilimde 33 puan toplarken sadece rakiplerine değil kendine de fark yaptı. Fırtına geçtiğimiz sezonun ilk 13 haftalık bölümünde 17 puan toplarken bu sezon ise 33 puan elde ederek 16 puanlık bir fark oluşturdu.

HAKLI GURUR

Abdulllah Avcı, özel olarak ilgilenip hazırladığı Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır'ın yokluğunda Gaziantep FK maçına kaptan çıkarak hem sorumluluk üstlendi hem de Trabzonspor'da doğup büyüyen bir çocuğun hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Trabzonspor'un başarısının sırrı: İstikrarlı fırtına!

ABDÜLKADİR ÖMÜR GERÇEĞİ... TEPKİDEN ALKIŞLARA

Trabzonspor camiasının özelliği hem sever hem kızar. Hele de bu kendi evladıysa tepkisi de fazla olur sevgisi de. İşte Abdülkadir Ömür de bu süreci bire bir yaşayan isimlerden. Ligin 4. Haftasında Galatasaray maçında kendi taraftarının tepkisine maruz kalan ve gözyaşlarını tutamayan 22 yaşındaki oyuncu şimdilerde takdir görüp alkışlananlar arasında. Sakatlığı sonrası Abdullah Avcı'nın yeniden kazanma yoluna gidip şans verdiği Ömür, tekrar millî takıma çağrıldı. Beşiktaş ve Gaziantep FK maçlarındaki golleri ise hem anlamlı hem de takımı adına kazanç dolu oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...